Vad är Android TV-plattformen från Google?

Android-tv från Google är en av de mest kraftfulla strömmande lösningarna för att nå marknaden. Det tjänar till att ersätta den ursprungliga Google TV. Jämfört med andra märken är Android TV mer komplicerat men värt besväret.

Den här funktionen tar bort behovet av en extra enhet, som Raspberry Pi, för att göra din TV till en enhet som både strömmar på olika typer av video och spelar alla typer av Android-appar. Beroende på ditt TV-system kan du använda enheten för allt från YouTube och Netflix till textning och publicering på sociala medier.

Android TV-plattform

Android TV ligner lite på en smart TV, eftersom den låter dig strömma olika innehåll via appar. Du kan strömma både betalt och gratis innehåll med en fungerande internetanslutning.

En annan stor egenskap hos Android TV är att du kan få åtkomst till appar som Google ursprungligen har blockerat.

Android TV kan göra andra saker bortsett från streaming, varför det kallas multipurpose. Det kan fungera som en mediaspelare för dina digitala filer, vilket betyder att du kan koppla av på din soffa medan du tittar på dina filer på en klar, bredare vy på din större skärm. Baserat på dina preferenser lägger Android TV till sig när den är ansluten till internet.

Android TV skiljer sig också från en smart TV, eftersom den har tillgång till "World Wide Web". Det går åt Google Play Butik, vilket innebär att fler appar kommer att vara tillgängliga för dig.

Operativsystemet för Android TV kan uppgraderas, dina befintliga applikationer inklusive, vilket är en ytterligare bonus gentemot andra smarta TV-apparater. Denna fördel innebär att du kan följa med alla tillgängliga spel, musik och appar. Android TV kan liknas med en smartphone, med det undantaget att du inte kan ringa ....... än.

Om du kopplar röstsökningsfunktionen med Google-assistent kan du prata med TV: n med hjälp av en fjärrkontroll istället för manuellt att skriva vilket gör det bekvämare för dig. Du kan också styra dina smarta enheter med den här funktionen. Det finns också möjlighet för apputvecklare att porta sina appar till Android TV, så att användarna kan använda dem i sitt vardagsrum. Android TV har stor funktionalitet.

Steg för att ställa in din Android TV

Innan du ställer in din Android-TV, se till att du har dessa;

  • Android TV med assistent
  • En TV med HDMI-portar
  • En fungerande HDMI-kabel
  • Ett godkänt Google-konto och Wi-Fi-anslutning

Steg att ta

  • Kolla efter en tillgänglig uppgradering. Gå till inställningar> Om> Systemuppgradering> Kontrollera nu> Välj uppdatering. Om det inte behövs en uppdatering kommer en snabbprompt att dyka upp om att ditt system är aktuellt.
  • Ställ in din assistent.
  • Prata med din assistent.

För & nackdelar med att använda Android-enheter

Medan Android är det mest utbredda mobila operativsystemet i världen, med förutsägelser att bli det dominerande operativsystemet i allmänhet, betyder det inte att det överträffar sina motsvarigheter på alla sätt, särskilt när vi överväger iOS.

Beroende på din telefon, surfplatta eller TV, samt din skicklighet och dina behov kanske du vill välja ett annat operativsystem eller lära dig hur du får ut det mesta av Android-versionen på din smartphone.

Pros

- mångsidig

- Modulär

-Anpassbar

- Lätt att programmera

- Tillåter tredjepartsprogram

Nackdelar

- Inte lika strömlinjeformad

- Lite hårdvaraintensiv

- Tvivelaktigt appövervakning

Om du vill lära dig hur du skapar dina egna appar eller för att få reda på hur de flesta Android-appar fungerar, kanske du vill ta ut Android Programmering för nybörjare som ger en trevlig och försiktig inlärningskurva för alla som vill lära sig.