Hur man använder Zedge för att ställa in ringsignaler och meddelanden låter på Android

Händer ner - förbi - min favoritapp installerad på min telefon är Zedge . Jag använder den för att ställa in egna ringsignaler, anmälningsljud för vad du kan tänka dig (meddelanden, FB messenger, email och mer!) Och ändra min bakgrundsbakgrund. Appen är gratis i Play Store och det finns en betald uppgraderad version med fler alternativ om du väljer att bli ännu mer kreativ.

Min förlovade har en ringsignal av sig själv, liksom de flesta medlemmarna i min familj. Han har också sin egen textmeddelande varning så jag vet alltid att det är han. Jag har en allmän ringsignal för någon annan som ringer, tillsammans med en för andra texter. Jag har ett anpassat ljud när jag får ett Facebook-meddelande eller ett samtal och en annan för min email. Att ställa upp dessa med appen är super enkel och rolig. Jag varnar dig, men det kan vara tidskrävande att bara välja "rätt" ljudet! Jag tenderar att gå vilse på Zedge, lyssna på hundratals ljudbyte innan du väljer en.

När du har laddat ner, installerat och öppnat Zedge på din telefon, föreslår jag att du väljer en ringsignal först.

Det första du ser är tre alternativ överst: "Utvalda", "Kategorier" och "Premium" . Den sista är för dem som väljer att betala ett pris för att prenumerera på mer innehåll. Du kan verkligen rulla ner listan över Utvalda ringsignaler, men jag rekommenderar att du checkar ut kategorier först - eller ens använder sökknappen längst upp till höger för att skriva in en viss term om du redan vet vilken låt du letar efter.

Det finns för närvarande 28 kategorier att välja mellan! Du hittar tusentals tusen ljud och låtar i var och en, varför jag varnade dig om att gå vilse i appen för ett tag. När du trycker på en viss kategori öppnas en lista. Klicka den lilla högra pilen bredvid var och en för att ge den ett lyssnande.

När du äntligen bestämt exakt vilken ringsignal du vill använda trycker du på mitt i det här valet för att öppna det.

I botten ser du en rund vit cirkel med ordet "Set" under den. Tryck på det för att öppna det.

Härifrån kan du göra denna låt ditt larm, ditt meddelande (textmeddelande), ringsignalen för en viss kontakt eller din allmänna övergripande ringsignal för alla.

Ändra ljudet av andra typer av meddelanden

Låt oss säga att nu när du har Zedge-felet vill du ändra ditt e-postmeddelande ljud eller en för Facebook Messenger. Denna process är mestadels densamma.

Hitta ringsignalen (eller anmälningsljudet) du vill använda. När du trycker på i mitten för att öppna den, tryck inte på Set längst ner. Istället väljer du

längst upp till höger på skärmen och välj "Download" . Det sparar sången i dina filer på din telefon.

Låt oss nu ändra ditt Facebook Messenger-ljud. På din telefon trycker du på "Inställningar" och rullar sedan för att öppna "Apps" . Nu bläddra ner och tryck för att öppna "Messenger" . Klicka nu på "Meddelanden" och sedan "Chattar och samtal" . Slutligen knackar du på "Ljud" -området här för att öppna ditt valområde.

Du kommer att se alla de förinstallerade ljuden här, tillsammans med filen du just sparade från Zedge. Tryck på den du laddat ner för att ändra den. Inget mer tråkigt vanligt FB Messenger låter för dig.

Du kan upprepa denna process för att ändra anmälningsljud i någon annan app som är installerad på din telefon som tillåter den.

Om du är någon som skapar egna ljud och musik kan du ladda upp dina saker till Zedge för att dela med världen också! Du kan bli medlem om dina saker är riktigt bra och ta ut en liten avgift för varje nedladdning, även.

Glad Zedging!