Så här slutar du Windows 10-uppdateringar pågår

Få Windows uppdateringar automatiskt på ditt system kan hålla dina program uppdaterade och göra ditt system säkrare. Men trots fördelarna finns det tillfällen då du vill stoppa de automatiska uppdateringarna. Du kan också behöva sluta uppdateringen pågår, även om du tänker låta den slutföras senare.

Tänk på att om du inaktiverar eller stoppar Windows 10-uppdateringar kommer datorns system att vara sårbar för attack. Det beror på att uppdateringar innehåller patchar för säkerhet som inte installerats i Windows 10 ursprungligen.

Så länge du är bekväm med att din enhet är i fara eller om du tänker tillåta uppdateringar att slutföra senare, kan du sluta uppdateringen pågår. Här är hur.

Stoppa Windows 10-uppdateringar i Tjänsterna

Det här är metoden för att stoppa uppdateringar av Windows 10 i tjänster.

1. Öppna fönstret Sök i rutan och skriv "Tjänster i Windows 10". När du har skrivit detta i sökrutan hittar du Tjänster-programmet som ett sökresultat. Klicka direkt på den och välj sedan alternativet "Kör som administratör".

2. I servicefönstret kan du se en lista över alla tjänster som körs i Windows-bakgrunden. Här för att hitta Windows Update-tjänsten måste du rulla ner. Från sin status kan du kontrollera om den körs.

3. I nästa steg måste du klicka på "Windows Update" och välj "Stopp" från snabbmenyn. Du kan också klicka på "Stop" -länken som du hittar under alternativet Windows Update på fönstrets övre vänstra sida.

4. En liten dialogruta visas som visar processen för att stoppa uppdatering av Windows. Stäng fönstren när hela processen är klar.

Stoppa Windows 10 Automatisk underhåll:

Gör så här för att stoppa Windows 10 automatiskt underhåll:

1. Öppna sökrutan 10, skriv "Kontrollpanelen" och tryck på "Enter" -knappen.

2. Klicka på alternativet "System och säkerhet" efter att du har öppnat kontrollpanelen

3. Klicka sedan på och välj alternativet "Säkerhet och underhåll"

4. På höger sida av underhållet klicka på knappen för att expandera inställningarna. Här kommer du att slå "Stopp underhåll" för att stoppa uppdateringen av Windows 10 pågår.

För att sluta uppdatera Windows 10 måste du följa alla dessa steg korrekt. När du stoppar en uppdatering pågår har datorns system redan börjat installera uppdateringen. Du vet det här eftersom det är på en blå skärm som visar progressionsprocenten och instruerar dig att inte stänga av datorn.

Du bör aldrig stänga av enheten för att stoppa den pågående uppdateringen. Detta kan orsaka allvarliga skador på Windows. När det är möjligt bör du låta uppdateringen installera och följa anvisningarna som följer med uppdateringen, men om du absolut måste stoppa uppdateringen pågår, gör så genom att följa dessa steg och inte bara göra en hård stängning av din enhet.

För & nackdelar med att använda Microsoft Windows

MS Windows är fortfarande det vanligaste operativsystemet på Planet. Fördelarna med att använda Windows mättes en gång mot att använda rivaliserande stationära operativsystem, till exempel MacOS eller Linux, men är för närvarande mer risk att överträffas av Android.

Pros

- mångsidig

- Produktiv

- Säkra

- Bra Native Apps

Nackdelar

- Bulky

- Resource Heavy

- Utvecklat för tangentbord och mus

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.