Så här förbereder du datorn för Windows 7

Nyligen meddelade Microsoft att januari 2020 skulle markera slutet för att stödja sitt Windows 7 operativsystem. Tekniskt sett är det slutet på livet för Windows 7.

Det viktigaste som kommer att förändras är att det inte kommer att finnas något stöd för Windows 7. Det betyder inte att Windows 7 inte kommer att fungera år 2020, men det betyder att Microsoft kommer att sluta utveckla produkten och nya enheter vann " t har det här operativsystemet. Dessutom upphör uppdateringar om OS-säkerhet, vilket i sin tur skulle göra din dator eller en tablett mer sårbar mot buggar och andra problem.

Om du inte har några uppdateringar eller support för enheten kan det vara farligt. Det är därför Microsoft rekommenderar starkt att alla som använder Windows 7 skifter till Windows 10. Annars riskerar du och kan och kunde hitta dig som behöver stöd som inte längre existerar.

Windows 7 lanserades för nästan tio år sedan den 22 juli 2009. Trots Microsofts tillkännagivande att det kommer att fasas ut är det fortfarande mycket i bruk. Microsoft rekommenderar användare att flytta till den nya uppdaterade versionen, men många har skjutit upp sin uppdatering eller vägrar att uppdatera helt och hållet. Alla som får sina Windows uppdaterade automatiskt behöver inte oroa sig.

Använda Windows 7 efter EoL:

Det finns fördelar och nackdelar, oavsett om du väljer att stanna på Windows 7 eller migrera till ett nytt system. Tänk på dina alternativ och bestäm själv vad som är det bästa alternativet för dina behov eller företagets behov.

Pros - Billigare

- Ingen mer lärande

- De flesta Apps Work

- Ingen migrering

Nackdelar - Ingen mer stöd

- Vissa appar kommer inte att fungera

- Minskande säkerhet

- Minskande verktyg över tiden


Fortsätter att köra Windows 7 kommer att vara en stor risk Kom 2020

Det ger ingen mening att undvika uppgraderingen. Det är slöseri med både tid och energi och kan sätta din enhet och dina data i fara. När Windows 7 kommer att nå sitt slut på livet, kommer allt stöd från Microsoft att komma till ett slut. Du kommer att köra Windows 7 på egen risk. Microsoft kommer inte att hävda något ansvar oavsett vad som händer och hjälper dig inte heller.

Windows 7 kommer att fortsätta att fungera år 2020, och även efter det, och du kanske inte ens märker mycket av en förändring i ditt operativsystem. Men för att vara på den säkra sidan skulle det vara smart att övergå till Windows 10 så fort du kan.

Du har några alternativ för uppgraderingen, men Windows 10 är den mest rekommenderade lösningen.

Skiftning från Windows 7 till Windows 10 kommer med ett antal fördelar. Först och främst, eftersom båda versionerna är Microsoft-produkter, är det lättare att göra övergången. Dessutom kommer detta skifte att hjälpa dig att spara de flesta av dina filer, vilket skulle minimera störningen av uppdateringen. Mycket av Windows 10 är bara en uppgraderad version av Windows 7, så det blir användarvänligt och lätt att lära sig.


Överväg att köpa Windows 10

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.


Slutsats

Uppdatering av operativsystemet om du fortfarande kör Windows 7 rekommenderas, om inte nu senast 2019. Om du hellre väljer något billigare, är det bästa alternativet att ändra operativsystemet helt. Linux kan också installeras som en ersättning för Windows 7. Det är ett operativsystem som är helt gratis och uppdateras regelbundet.