3 bästa RSS-flödesapplikationer för Android

Om du är en tekniker som jag, så är du alltid ute efter att hålla dig uppdaterad med den senaste tekniken. Det kan vara tidskrävande att besöka alla webbplatser en efter en, men tack vare RSS-flödena för Android-enheter kan du se dem alla på ett ställe.

Det finns bra RSS-flödesapps för Android som är gratis och lätt att använda. Vissa har fler funktioner än andra men väljer den som bäst passar dina behov, och du är bra att gå.

1. Feedly

Överst i listan om Feedly. Det är en av de mest populära matningsapparna där ute. Jag har den inrättad för teknik, men du kan välja bland en rad andra ämnen som utbildning, finans, jordbruk, reklam och mycket mer.

Feedly har en fri och Pro-version. Med den fria versionen får du upp till 100 källor, 3 flöden och mobil / stationär användning. Pro-versionen erbjuder mycket mer. Du kan till exempel få obegränsade källor / flöden, Google sökordsvarningar, anteckningar och markera, strömsökning, inga annonser och mycket mer. Jag har Pro-versionen, och det är definitivt värt att betala för.

Du kan välja mellan ett natt / dagsläge, spara artiklar för senare och filter som tar bort irrelevanta artiklar från ditt flöde. Ett annat filter som Feedly har läser artiklarna du vill ha först. Till exempel kan du antingen läsa de mest populära / senaste, olästa, senaste, äldsta artiklarna. Feedly kommer också att föreslå webbplatser för dig att följa baserat på dina sökningar.

2. RSS-läsare

RSS-läsaren kanske inte har en design så trevlig som Feedly, men det blir fortfarande jobbet gjort. Den här appen har också ett mörkt och lättläge, och det har redan en mapp upprättad där du kan lägga till flödena från dina favoritwebbplatser.

Lägga till en webbplats är enkelt, tryck på plustecken symbolen längst upp till vänster och lägg till webbadressen. Du får även se alternativ för att ladda ner och spara alla bilder och bara uppdateringar för WiFi. Om du istället vill söka efter dina flöden trycker du på fliken Sök. Ange sökordet för vad resultaten ska handla om och tryck på sökknappen.

När du väl har valt ditt alternativ måste du lägga till det i en kategori. När du har gjort det kommer det att läggas till i ditt flöde. Du kan även redigera ditt flöde i redigeringsfliken. Genom att gå till appens inställningar kan du ändra typsnittet, gränssnittet, meddelandena och hantera appens cache.

3. Aggregator

Aggregator håller också saker enkelt, men med en snygg design. Appen låter dig behålla de artiklar du redan har läst på ditt flöde, eller du kan få dem att försvinna. Du kan också sortera artiklarna med stigande eller stigande datum eller titel.

För att lägga till en post, tryck på plustecknet längst ner till vänster och ange webbadressen. Till skillnad från föregående app kommer den här inte att ha de ytterligare alternativen. Appen kan hantera 200 poster per flöde, och i Inställningar kan du välja mellan olika alternativ.

Du kan till exempel importera flöden från en OPML-fil, aktivera batterisparare, vibrera för nya meddelanden, lägga till en ringsignal och även lägga till egna flikar. Det kan inte ha så mycket som Feedly, men det är ett bra alternativ om du gillar att hålla saker enkelt.

Slutsats

Det finns så mycket nyheter där ute att en RSS-feed-app som de tidigare nämnda kan komma till nytta. Den du väljer kommer att bero på dina önskemål och behov. Vilken tror du att du ska prova först? Låt oss veta i kommentarerna nedan.