Så här fixar du fel 0x8000FFFF i Windows 10

Uppdateringar ska vara bra. De är tänkt att ta med nya funktioner eller åtminstone åtgärda några irriterande buggar. Men, tyvärr kan uppdateringar ibland orsaka fel på din Microsoft Windows 10-dator.

Ett standardfel du kan stöta på när du uppdaterar en app eller uppdaterar operativsystemet är 0x8000ffff. Du kan enkelt komma över det när du försöker komma åt Microsoft Store. Hur som helst, det finns ingen anledning att panik när du stöter på det här felet eftersom det finns olika metoder du kan försöka fixa det.

Ta bort cachen från Microsoft Store

Låt oss börja med snabbkorrigeringarna, och en av dem rensar cacheminnet från Microsoft Store. För att ta bort butikens cache, öppna rutan Kör genom att trycka på Windows och R-tangenterna. När rutan Kör visas skriv wsreset.exe och klicka på OK-knappen.

Du borde se en tom kommandotolk som stannar i ungefär 10 sekunder, efter det att Microsoft Store ska visas. Fortfarande inget? Vad sägs om att trycka på Windows och R-tangenterna och lägga till följande:

C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Packages\Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe\LocalState

Om du ser en mapp som heter Cache, högerklickar du på den och omnämner den Cache.old. Högerklicka på ett tomt utrymme och välj ny> mapp och namnge den här Cachen. Det är dags att springa Windows Felsökare.


Så här använder du felsökaren för Windows Store Apps

För att öppna Felsökaren trycker du på tangenterna Windows och I. När du ser sökfältet skriver du Felsök och klickar på det. Bläddra ner i den högra rutan tills du kommer över alternativet Windows Store Apps. När du klickar på det visas alternativet Kör felsökningsverktyget. Följ instruktionerna som du kommer att få.


Prova att installera uppdateringar efter att ha utfört en ren start

När du startar datorn med en ren start startar den bara med de grundläggande programmen och drivrutinerna. Windows-användare använder den här funktionen när ett problem behöver isoleras. En eventuell åtgärd till 0x8000FFF-felet skulle vara att installera uppdateringar i det här läget.

För att starta datorn med en ren start, öppna systemkonfigurationen genom att skriva msconfig i startsökningen. När rutan Systemkonfiguration visas, gå till fliken Allmänt. Avmarkera alternativet Load Startup Items och markera kryssrutorna för Använd original boot-konfiguration och Ladda systemtjänster.

När du är klar här klickar du på fliken Tjänster och klickar på rutan för Dölj alla Microsoft-tjänster. Den ligger längst ner till vänster i fönstret. Klicka på knappen Avaktivera och starta om datorn.

Om du efter att ha startat om datorn fortfarande har samma problem, gå tillbaka till fliken Allmänt och avmarkera rutan för Ladda systemtjänster, klicka på Ok och starta om datorn igen. För att gå tillbaka till en typisk start, avmarkera alternativen som tidigare nämnts och allt kommer att gå tillbaka till det sätt det var.


Uppdatera drivrutinerna

Lösningen på felet kunde lösas genom uppdatering av drivrutinerna. För att söka efter uppdateringar, gå till Inställningar> Uppdatera och säkerhet> Sök efter uppdateringar. Processen tar bara några sekunder, och om det finns en uppdatering som väntar på dig ser du ett meddelande som låter dig veta.


Se till att tiden och datumet är korrekta

Att ha rätt tid och datum kan verka obetydligt, men det kan orsaka att 0x8000FFFF-felet visas. För att få rätt tid och uppdatering, högerklicka på tid och datum på aktivitetsfältet. Klicka på justera datum / tid och när fönstret visas, välj på Inställning automatiskt.


Slutsats

Felet Windows 0x8000FFFF är en av många Windows-användare kommer att stöta på. Åtminstone nu vet du vad du ska göra när du stöter på det här specifika felet. Missade jag ett tips som du tycker kan hjälpa andra med det här felet? Dela det med oss ​​i kommentarerna.