Så här åtgärdar du vanliga problem att hämta IP-adress i Android

Du kommer hem från en lång dag på jobbet, och det enda du vill göra är att ansluta till ditt hem WiFi och titta på några videoklipp på din Android-enhet. Du byter från din mobildata till WiFi för att bara behöva stirra på det irriterande att få IP-adressfel.

Det här felet händer när din Android-enhet försöker ansluta till ett WiFi-nätverk men det kan inte av någon anledning. När du väljer ett nätverk försöker enheten få en IP-adress som kommer från det nätverk du valde. Men vad gör du när en anslutning inte kan åstadkommas?

Vad kan orsaka att få IP-adressfel?

Det finns olika möjliga orsaker till varför din enhet inte kan få en IP-adress. Det kan mycket väl vara att din router inte kan tilldela en IP-adress, säkerhetsinställningar, eller det kan också vara att du skriver in fel lösenord. Andra möjliga orsaker inkluderar en svag signal, whitelist / blacklist inställningar eller trådlös störning.


Så här fixar du IP-adressfel på Android

  1. Den första metoden du kan försöka fixa Hämta IP-adress glömmer det nätverk du försöker ansluta till. Du kan göra det genom att gå till " Inställningar "> " Wifi " och länge trycker på nätverket som du försöker ansluta till.
  2. Tryck på " Glöm nätverk " och försök att ansluta en gång till.

Ge din Android-enhet ett annat namn

Ibland är de enklaste metoderna de som arbetar. Du kan försöka byta namn på din Android-enhet till ett mycket enklare namn än vad det kan ha för tillfället. När du har ändrat namnet försöker du återansluta till nätverket. Du kan göra det genom att gå till " Inställningar "> " Om enhet "> " Enhetsnamn ".


Tilldela IP efter eget val

Om du inte får en IP-adress ser du ut som att du måste ge dig en. Gå till " Inställningar "> " WiFi "> Långt tryck på " Nätverk "> " Ändra nätverk "> " Visa avancerade alternativ "> IP-rullgardinsmeny > " Statisk ".


Stäng av nätverksanmälan

Om du stänger av nätverksmeddelandet kan du eventuellt bli av med det irriterande att få problem med IP-adressen. För att stänga av det här alternativet i Android Oreo, gå till " Inställningar "> " Nätverk & Internet "> " Wifi "> " WiFi-inställningar "> Avaktivera " Öppna nätverksmeddelande ".

Om ingen av ovanstående metoder fungerade, se om andra enheter är anslutna till Internet. Problemet med problemet kan vara att en lös kabel på din router hindrar att någon enhet kopplar samman.


Slutsats

Tyvärr kan det hända att IP-adressfelet orsakas av olika saker. Därför är rättegångsmetoden den första du försöker lösa problemet. Förhoppningsvis behövde du inte försöka för många tekniker för att försöka lösa problemet. Om jag saknade en metod, försökte du, och det löste problemet, dela din tanke med oss ​​i kommentarfältet.