Så här tar du bort eller inaktiverar ditt Apple-ID

Tack vare verktyget Data och privatliv är det enklare att radera ditt Apple-ID än vad det tidigare var. Med det här verktyget kan du också hämta alla dina sparade data med Apple, bara om du vill ha en kopia innan du blir av med ditt konto.

Anledningarna till varför du vill ta bort ditt Apple-ID kan variera, men se till att du har letat efter en lösning på orsaken, det kan finnas en åtgärd. När du har raderat din information kan Apple inte ens få tillbaka det för dig.


Vad det innebär att radera ditt Apple-ID

Innan du trycker på den radera knappen, här är några saker du behöver tänka på. Om du går igenom det kommer du att förlora tillgången till information som du inte kommer att kunna återställa. Du kan fortfarande använda din iOS-enhet men med begränsningar.

De saker du förlorar tillgång till är att kunna använda FaceTime och iMessage. Du kommer inte att förlora fullständig åtkomst eftersom du fortfarande kan använda den här funktionen på din iPhone.

Du kan också säga adjö till iTunes, App Store, din iCould-data, Apple Pay, iCloud, App Store och för att köpa några iBooks. Listan slutar inte där eftersom du också kommer att förlora prenumerationer, Apple News och Apple Music.

Se till att du använder någon kredit som du kan ha i din balans, för när du raderar kontot kommer du att förlora det. Om du är skyldig pengar kan du inte ta bort ditt konto tills ditt förfallodag betalas. Om du tar bort ditt konto påverkar även dina familjemedlemmar om du delar några prenumerationer med dem. De kommer inte att få tillgång till allt du brukade dela med dem.

Det är också möjligt att ta bort ditt barns Apple-konto tillsammans med ditt. Du behöver bara begära detta samtidigt som du behöver radera ditt konto. Ditt barn kan inte radera sitt konto om du inte ger OK. Om du har några reparationer pågår, fortsätter de som vanligt.

Apple Support kan fortfarande hjälpa dig efter att du har raderat ditt konto, men om du har några öppna ärenden kommer de att avbrytas eftersom det inte finns något konto att arbeta med.


Så här tar du bort ditt Apple-ID permanent

Förhoppningsvis har du gett det här en seriös tanke, och du är positivt säker på att du vill radera ditt Apple-ID. Till att börja med måste du gå till privacy.apple.com.

Du kan komma åt den här sidan på din iPad, Mac eller iPhone. När du har loggat in, tryck på radera ditt kontoalternativ. Nästa fönster ska visa information om de tjänster du ska ge upp efter att du har raderat ditt konto.

Du måste välja en anledning till att radera ditt konto från rullgardinsmenyn och klicka sedan på fortsätt. När du vill se raderingsvillkoren, eftersom raderingen av ditt konto kommer att vara permanent är det inte en dålig idé att läsa igenom dessa villkor. Du kan bara läsa något som hjälper dig att ändra dig.

Tänk på ett telefonnummer eller e-postadress som du vill lämna för att få uppdateringar om status för din förfrågan. Du får också en unik kod från Apple, se till att du sparar den här koden. Om du tänker på att radera ditt konto måste du ange den här unika koden.

När du har fått åtkomstkoden ska nästa fönster ha borttagningsknappen. Knacka på den och i högst sju dagar måste ditt konto raderas. Du kan fortfarande använda ditt konto från det att du skickar bort borttagningsbegäran tills ditt konto har raderats.


Slutsats

Som du kan se är borttagningsprocessen inte komplicerad. Du måste bara vara säker på att det här är vad du vill göra eftersom radering av ditt Apple-ID är slutgiltigt. Vad är några av anledningarna till varför du överväger eller redan raderade ditt Apple ID? Dela din erfarenhet i kommentarerna.