Fix Internet Explorer Crashes vid uppstart

Det kan hända att du stöter på ett problem där Microsoft Internet Explorer kraschar när du startar det. Skärmen kan blinka kort och försvinna eller krascha med ett felmeddelande. Vi kan hjälpa dig att åtgärda problemet med den här handledningen.

IE-kraschar orsakas ofta av en tillägg som inte är kompatibel med Internet Explorer. För att kontrollera detta, försök med följande steg:

  1. Håll Windows-tangenten och tryck sedan på " R " för att komma till menyn Kör.
  2. Skriv " iexplore.exe -extoff " och tryck sedan på " Enter ". Detta kommer att starta IE med extensions inaktiverade.

Om IE börjar bra med ovanstående steg vill du spåra vilken tillägg som orsakar problemet. Följ stegen nedan:

  1. Välj " Start ", skriv " Internet " och öppna sedan " Internet Options ".
  2. Välj " Hantera tillägg ".

  3. Gå igenom listan och ange en grupp " Add-ons " här till " Disabled ". Jag brukar inaktivera ungefär hälften av dem. Tanken är att se vilken tillägg som behöver inaktiveras för att IE ska kunna fungera igen.

    Se om problemet är löst genom att stänga IE och starta om det normalt. Om IE startar korrekt, var ett av tilläggen ett problem, och du måste aktivera dem en efter en för att se vilken som orsakar problemet. Om IE inte startar korrekt, utför steg 1 till 3 igen och inaktivera en annan grupp tillägg.

Alternativt kan du gå till "bränt jord" -metoden och välj fliken Avancerat i steg 2 och välj sedan " Återställ ... " för att återställa alla Internet Explorer-inställningar.


Nej! IE laddar fortfarande inte

Om du fortfarande har problem efter "Scorched Earth" -metoden, måste det finnas någon applikation från tredje part som klarar det är näsan i IE: s verksamhet. Öppna " Start "> " Inställningar "> " Appar " i Windows 10 eller " Kontrollpanelen "> " Program och funktioner " och avinstallera allt du nyligen har installerat på din dator som kan orsaka problemet.

Om du inte hittar något som berör dig i listan, rekommenderar jag att du kör en Malwarebytes-skanning. Hämta och installera den fria versionen av Malwarebytes, och utför sedan en skanning. Det kommer att hitta föremål som kan orsaka att IE hänger.

Malwarebytes kommer att skanna och hitta objekt på din dator som kan störa Internet Explorer.