Konvertera Excel-dokument till PDF-format

Det finns många sätt på vilka en Excel-fil kan konverteras till ett PDF-format, och det finns flera anledningar till varför du kanske behöver göra en konvertering. En av de viktigaste är att det är svårare att öppna och läsa ett kalkylprogram på datorer, mobiltelefoner och tabletter när det inte finns i PDF.

En annan anledning till att omvandling ibland är nödvändig är att alla Excel-filer behöver ett visst program som ska läsas och redigeras. Det gör det svårt att dela ett Excel-dokument med dem som inte behöver programvara för att öppna en Excel-fil.

Installera PDF på en telefon, surfplatta eller andra mobila enheter för att hämta Excel-dokument på språng gör det enkelt att öppna och läsa filen utan kalkylbladvisare eller kalkylbladredigeraren.

För att arbeta på ett Excel-dokument behöver du Excel installerat på din dator. Om du har installerat Excel på din dator kan du konvertera XLS till PDF, eller konvertera XLSX till PDF.

Det gör du enligt följande:

1. Klicka och öppna menyn Arkiv> Exportera.

2. Nästa steg är att fliken Skapa PDF / PS-alternativet.

3. Välj PDF (* .pdf). Om du väljer det här alternativet hjälper du dig att skapa en XPS-fil. (Det finns ett annat enkelt och snabbare sätt att göra den här konvertering. Du kan ändra några av de avancerade alternativen. Klicka på Alternativ i Publicera som PDF eller XPS Windows. Du har många alternativ som att exportera bara några få sidor till PDF, eller exporterar alla kalkylblad, etc.)

4. Välj Publicera. Detta gör att du kan spara Excel-filen till PDF-formatet.


Om du använder en Mac-dator kan processen med att konvertera en Excel-fil till PDF-format ske genom menyalternativen Spara som:

1. Klicka eller tryck på filen. Välj Spara som. Detta kommer att dyka upp en ruta för att spara Excel-dokumentet.

2. Välj bredvid Filformat, välj PDF. Det här alternativet kommer att finnas där längst ner i det här fönstret. Du har möjlighet att konvertera antingen ett enda arbetsblad eller så kan du konvertera hela arbetsboken (dvs. du kan konvertera alla kalkylblad.

3. Klicka på Spara. Detta kommer att slutföra konverteringsprocessen.

Ett Excel-kalkylblad kan också konverteras till PDF-format via en PDF-omvandlare. novaPDF är en PDF-omvandlare som hjälper dig att skapa och konvertera filer i PDF-format. Detta är ett annat sätt genom vilket omvandlingen kan utföras genom att följa några enkla steg. Att använda en PDF-omvandlare:

1. Först ladda ner novaPDF. Det här är enkelt, och det stöds av hela Windows-familjen.

2. Klicka på Skriv ut i fönstret.

3. I avsnittet Skriv ut, välj novaPDF ur den angivna listan med alternativ.

4. Innan du skapar PDF-filen är det viktigt att justera inställningarna för novaPDF. Detta kan göras genom att använda länken till skrivaregenskaper.

5. I avsnittet Inställningar kan du välja att skriva ut kalkylblad.

För & nackdelar med att använda Excel

Generellt sett finns det inga nackdelar med att veta allt Excel har att erbjuda, och att fokusera på bara ett alternativ kan bryta mot andra färdigheter och lösningar. Att ha fler alternativ är det bästa här, som du borde veta både den korta vägen och den långa vägen, liksom alla funktioner som medföljer båda.

Pros

- Snabbt

- Lätt

- Intuitivt

- Öka produktiviteten

Nackdelar

- Behöver ett fullständigt tangentbord

- Avancerade funktioner är inte uppenbara

- Har några importerande problem

Du kan också köpa Excel 2016 Bibeln från Amazon och lära dig ännu fler funktioner som är möjliga med detta MS Office-program.