Kameraapp saknas från iPhone eller iPad

Blir din kamerans ikon saknad från startskärmen på din Apple iPhone eller iPad? Det är ett mycket vanligt problem. Här är några saker att försöka hjälpa dig att hitta den ikoner som saknar kameran.

Fix 1 - Kontrollera restriktioner

  1. Öppna " Inställningar ".
  2. I IOS12 och högre väljer du " Screen Time "> " Content Privacy & Restrictions "> " Tillåtna Apps ". I IOS 11 och lägre väljer du " Allmänt "> " Restriktioner ".
  3. Se till att " Kamera " inte är begränsad. Den ska vara inställd på " ".

    Om du blir uppmanad till ett lösenord när du väljer Begränsningar och inte är säker på vad lösenordet är, är du inte längre. Detta händer ofta utan att alla som använder iPhone eller iPad vet. Kanske får ett barn att tinka med enheten. Kontrollera med familjemedlemmar eller någon som hade tillgång till enheten för att se om de känner till lösenordet.

Fix 2 - Kontrollera alla hemskärmar

Dra fram och tillbaka mellan hemskärmarna för att se till att ikonen inte är annorlunda. Vissa användare kan glömma att du har flera startskärmar.


Fix 3 - Använd sökning

  1. Från startskärmen, svep hela vägen till vänster.
  2. Skriv " Kamera " i fältet " Sök ". Alternativet " Kamera " ska visas där du kan trycka på det.

Fix 4 - Kontrollera alla mappar

Kontrollera varje appmapp för att se om kamerans ikon gömmer sig där.

Kamera ikonen saknas fortfarande från din iPhone eller iPad-startskärm? Tja, de här följande förslagen kan vara lite extrema, men om du verkligen behöver kameraprogrammet kanske du vill fortsätta och prova dem i följande ordning.

  • Återställ startskärmen till standard.
  • Återställ alla inställningar.
  • Återställ hela enheten.