5 Sekretessinställningar Din Windows 10-dator borde ha slagits på

Du kan aldrig vara för försiktig när det gäller att vara säker på nätet. Du har kanske redan tagit säkerhetsåtgärder för andra saker som din webbläsare, men har din Windows 1o-dator de säkerhetsåtgärder som behövs för att vara säker?

Genom att göra några ändringar här och där kommer din dator att vara säker. Jag är säker på att du har viktigare saker att oroa dig än säkerhetsinställningarna på din dator. Genom att använda följande säkerhetsinställningar blir din dator säkrare än tidigare.

1. Inaktivera leveransoptimering

Microsoft betyder bra men om du vill hålla din Windows 10-dator säker är det bättre att du inaktiverar uppdateringsleveransoptimering. WUDO betyder väl genom att försöka spara bandbredd genom att skaffa uppdateringar från andra användare som redan har uppdateringen på sina datorer.

Det finns olika risker när det gäller P2P, såsom nedladdning av speciell programvara som behövs för att kunna använda den som kan innehålla skadlig kod. Det är genom denna malware att hackare kan få din värdefulla information.

För att stänga av leveransoptimering, gå till " Inställningar "> " Uppdatering och säkerhet "> " Windows-uppdatering "> " Avancerade alternativ "> " Leveransoptimering ".

I avancerade alternativ kan du använda reglagen för att bestämma hur mycket bandbredd du vill dela.


2. Inaktivera din plats

Eftersom Windows 10 är enheter du kan bära runt som bärbara datorer och surfplattor, kan du ge bort din plats hela tiden. Du kan använda program från tredje part som behöver din plats att fungera.

Om du inte läste villkoren för apperna finns det en bra chans att du beviljat åtkomst utan att vara medveten om det. Glöm inte att du kan ställa in en standardplats manuellt om appen kräver det.

För att stänga av din plats, gå till " Inställningar "> " Sekretess "> " Plats ". Klicka på knappen Ändra under den plats där den här enheten är på. Slå av den och om du vill att alla eller vissa appar inte ska få tillgång till din plats, bläddra ner och inaktivera det också.


3. Stäng av synkronisering

Synkronisering gör sakerna mycket enklare eftersom du har tillgång till din information på olika enheter. Men problemen med dessa funktioner är att informationen som synkroniseras är dina lösenord.

Genom att stänga av synkroniseringen måste du ange lösenord manuellt, men du behöver inte oroa dig för att dina lösenord faller i fela händer.

För att stänga av synkronisering gå till " Inställningar "> " Konton "> " Synkroniseringsinställningar ". Byt ut det här alternativet, och nu måste du presentera dina lösenord manuellt.


4. Börja använda ett lokalt konto

Om du vill förhindra att Microsoft hämtar din information är svaret ett lokalt konto. Med ett lokalt konto behöver du bara oroa sig för att skapa ett lösenord och ett användarnamn, det är det.

För att växla till ett lokalt konto, gå till " Inställningar "> " Konton "> " Din info "> " Logga in " med ett lokalt konto istället. Följ anvisningarna på skärmen och skapa ditt användarnamn.


5. Inaktivera annonserings-ID

Personliga annonser har sin uppåtriktade sida eftersom annonserna du ser kommer att vara annonser du kanske är intresserade av. För att visa dig anpassade annonser information om vad du gör och inte gillar behöver samlas in.

Om idén om någon som samlar information om dig är snäll mot dig, är det en bra idé att stänga av ditt annonserings-ID. Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Sekretess> Allmänt och inaktivera alternativet som säger Låt apps använda annonserings-ID för att göra annonser mer intressanta för dig baserat på din appanvändning.


Slutsats

När det gäller din personliga information är det bättre att vara säker än förlåt. Det här är några av de försiktighetsåtgärder du kan vidta för att skydda din integritet. Missade jag en säkerhetsmetod du använder? Dela det med oss ​​i kommentarerna.