3 sätt att aktivera bild-i-bild-läge i Chrome

Picture-in-Picture-läget har sina fördelar. Du kan fortsätta arbeta och titta på videoklipp samtidigt. Det är en funktion som du också kan använda på favoritmeddelanden som WhatsApp och titta på videor utan att lämna appen.

Chrome har också denna användbar funktion för sina användare, och det finns olika sätt att aktivera det. Du kan använda en förlängning som Google har för PIP, eller om du har fått tillräckligt med förlängning kan du aktivera det med några klick här och där.

1. Använd Chrome: s bildförlängning

Om du inte har något emot att lägga till en annan tillägg till de som du redan har kan du installera en förlängning från en av Chrome: s utvecklare Fran ç ois Beaufort, kallad Picture-in-Picture. Utbyggnaden är gratis och mycket enkel att använda.

För att installera utvidgningen klickar du på den blå knappen Lägg till i Chrome, följt av fönstret Lägg till tillägg som visas för att bekräfta installationen. Processen tar bara några sekunder, och när det är klart kommer du att se Picture-in-Picture-ikonen med resten av dem du har.

Aktivering av förlängningen är snabb eftersom du bara behöver klicka på den för att se videon längst ned till höger på din bildskärm. För att styra videon måste du gå till fliken där videon spelas och använd kontrollerna där eftersom PIP-fönstret inte kommer att ha någon. De saker du kan göra i PIP inkluderar att dra kanterna för att göra fönstret större eller mindre eller använd helskärmsläge genom att klicka på ikonen längst ner till höger.


2. Använd Chromes integrerade PIP-läge

Du kanske tänker varför du vill installera ovanstående förlängning om Chrome har det integrerade PIP-läget, eller hur? Du kan kanske överväga det eftersom det kan finnas några videor som inte tillåter dig att använda det utan hjälp av en anknytning.

För att se om en video kan ses i PIP-läge utan att använda förlängningen, högerklickar du två gånger var som helst på videon och alternativet Bild-i-bild visas.

När du klickar på det, kommer videons primära källa att säga att videon för närvarande visas i PIP. Precis som med förlängningen kan du bara styra videon från fliken videon spelas från.

Det integrerade PIP kanske inte fungerar på alla videoklipp, men för att du ska få allt på rätt sätt, se till att Chrome är aktuellt. Om du vill se om du har den senaste versionen av Chrome klickar du på de tre punkterna högst upp till höger och placerar markören över hjälpalternativet.

När du placerar markören över det här alternativet klickar du på alternativet som säger Om Google Chrome. Ett nytt fönster visas så att du vet om det är aktuellt eller inte. Om det inte är det kommer det att börja uppdateras automatiskt.


3. Använd PIP Aktivera experimentella flaggor

För att aktivera PIP-läget i Chrome med hjälp av experimentflaggarna måste du ange följande webbadresser och aktivera var och en av dem. Klicka på rullgardinsmenyn för var och en och klicka på Aktivera.

  • chrome: // flags / # enable-bild-i-bild
  • chrome: // flags / # enable-ytor-for-video
  • chrome: // flags / # enable-experimentella-web-plattform-funktioner

Slutsats

Om en metod inte fungerar för dig kan du alltid vända dig till de andra två. Förhoppningsvis kommer du i framtiden att ha större kontroll över hur du kan styra videon. Vilken metod ska du försöka först?