Få ut så mycket som möjligt av Google Presentationer med dessa tips

Google Slides är ett av de mest använda verktygen där ute när det gäller att skapa presentationer. Att få ut mesta möjliga av Google Presentationer kan låta mer komplicerat än det verkligen är. När du väl känner till de funktioner som den har att erbjuda kan du till och med känna dig lite dum du någonsin hotades av det i första hand.

Dessa tips och tricks i Google Slides hjälper dig att skapa de bästa presentationerna. När du är klar med att pröva dessa tips och tricks kan du betrakta dig själv som en Google Slides Master.

Så här gör du videofilmer automatiskt när du kommer till en bildspel

Om du har en publik med en kort uppmärksamhet, är denna videoautomatiska funktion en riktig livräddare. För att infoga videon klickar du enkelt på skärmalternativet längst upp och väljer video. Du kan infoga videoklippet antingen via YouTube, URL eller Google Drive.

När videon är infogad högerklickar du på videonsymbolen och väljer videoalternativ. Auto-play-funktionen för video kommer att vara till höger, precis ovanför alternativet Dämpa ljud.

Hur man snabbt redigerar en video

Det här alternativet är att helt enkelt förkorta videon. Om du behöver andra videoredigeringsverktyg ska du gå med en vanlig videoredigeringsprogram.

Om du fortfarande är i samma är efter att du har slutfört det första tipset, precis under förhandsgranskningen av videon, ser du en ¨Start at¨ och en ¨End at¨-box. Fyll bara i de tider när du vill video för att starta och avsluta och det kommer att redigeras automatiskt.

Så här zoomar du in och ut ur dina bilder

Ju större texten är desto lättare är det att läsa. Om det är vad du behöver så kan det vara till nytta att kunna zooma in. För att zooma in och ut på en Mac, tryck bara på Kommando + Alt Alternativ + antingen plus eller minus symbol. För att göra detsamma på en dator trycker du på CTRL + Shift och antingen plus eller minus symbolen.

Lägg till kommentarer från din Android-enhet

En av de många stora sakerna om Google är att du kan synkronisera dina ändringar. Om du inte redan har gått till Google Play och installerat Google Presentationer. Öppna projektet du jobbar med och tryck på plustecknet längst upp till höger. Välj kommentar och lägg till vad du vill lägga till.

Så här lägger du till Google Sheets till bilder

Det är alltid bäst om den information du ska presentera är den senaste tillgängliga. Om dina Google Sheets alltid är aktuella och det är vad du vill inkludera i din presentation, har du lycka till.

Om du vill lägga till Google Sheets i diabilder klickar du bara på Infoga> Diagram> Från ark. Den senaste versionen av dina lakan kommer att läggas till men om du klickar på Uppdatering i övre högra hörnet uppdateras Google Sheets automatiskt så att du får den senaste versionen.

Ändra bildformen med maskering

Ju bättre din presentation är, desto mindre sannolikt kommer din publik att somna. Ett sätt att uppmärksamma dem är att göra bilderna mer attraktiva med maskering. För att ge dina bilder den form du vill ha, klicka på bilden du vill ändra och sedan till höger om grödverktyget.

Ett nytt fönster med olika alternativ kommer att visas, välj den form du är intresserad av. Så snart du klickar på formen kommer din bilds form att ändras.

Markera vilken text som helst i en bild

Ibland finns bilder som tar upp hela bilden. Det kan vara ett problem när du vill infoga text men kan hitta ett vitt område för att lägga in det. Oroa dig inte eftersom det här tipset hjälper dig att göra text popup av en bild genom att välja en form från menyn och placera den i området där du vill att texten ska gå.

Klicka nu på fyllningsfärgsknappen som är färgpenn / pennikonet. Ett litet fönster visas och när det gör väljer du Anpassad. Det är bäst om du väljer en vitvit färg och flytta opacitetsfältet tills den är transparent nog för dig. När du flyttar reglaget kan du läsa texten mer lätt.

Slutsats

Google Slides har många fler funktioner att erbjuda, men du måste skriva en roman för att täcka dem alla. Jag rekommenderar att du utforskar de funktioner som Google Slides har att erbjuda, eftersom det därmed kommer att upptäcka funktioner som du förmodligen inte visste att den hade. Vilket tips ska du försöka först? Lämna en kommentar och låt mig veta.