Tillåt programåtkomst via McAfee Personal Firewall

Är McAfee Personal Firewall blockerad av ett program från att komma åt Internet? Du kanske vill blockera program som dina chattprogram, e-postklienter eller videospel för att komma åt Internet. Här hittar du inställningen för att aktivera program för att ansluta till Internet.

Handledningen bygger på version 13.6 av McAfee Internet Security.

  1. Högerklicka på McAfee-logotypen i Windows Aktivitetsfältet under tiden, välj sedan " Ändra inställningar "> " Brandvägg ".

  2. Välj alternativet " Internetanslutningar för program ".
  3. Välj det program du vill tillåta åtkomst och välj sedan " Redigera ". Om programmet inte är listat väljer du " Lägg till " -knappen och väljer sedan " Bläddra " för att välja programmet.
  4. I avsnittet " Åtkomst " väljer du " Inkommande och utgående " för att tillåta både inkommande och utgående trafik till programmen. Annars väljer du " Utgående endast " för att endast tillåta utgående trafik.
  5. För rullgardinsmenyn " Använda utvalda portar " ska vara tillräckligt för att fungera med de flesta appar. Annars kan du välja " Öppna portar till hem- och arbetsnätverk " eller " Öppna för alla enheter ".
  6. Det finns också en " Net Guard " -avdelning. Den här inställningen kan blockera viss trafik i vissa appar. Om du har problem med programmet efter att ha ställt in alla föremål ovan kanske du vill ställa in " Net Guard " till " Off ".
  7. Välj " Spara ".

  8. Stäng McAfee Personal Firewall.

Du är inställd! Applikationen ska nu få tillgång till nätverket genom brandväggen.

FAQ

Vad är Net Guard?

Det är ett skyddslag som McAfee tillhandahåller var det övervakar anslutningen och validerar den mot betrodd IP-adressinformation. Det har varit känt att orsaka problem med vissa applikationer.