WhatsApp Security Scams och hur man skyddar dig själv

WhatsApp är den mest populära snabbmeddelandeprogrammet där ute. Alla som använder den är medvetna om alla de fantastiska funktionerna den har att erbjuda. Lite i taget lägger det till fler funktioner som gör det ännu mer attraktivt att använda.

Men så mycket popularitet kan inte alltid vara solsken och lollipops. Vissa människor kommer att använda WhatsApps popularitet för att försöka skada sina användare. Det finns olika bedrägerier att se upp för när du använder WhatsApp. Vilka är de

WhatsApp Gold Scam

Om du använder WhatsApp mycket kan du bli frestad att uppgradera om du hade chansen. Om den uppgraderingen gjorde det möjligt för dig att använda förbättrade funktioner som kändisar använder för närvarande finns det en bra chans att du skulle ge uppgraderingen ett försök.

Skrämmarna skickar dig en länk som hävdar att genom att knacka på den får du exklusiv chans att använda den gyllene versionen av appen. Vad du får istället är en enhet infekterad med skadlig kod.

Du kan vara säker genom att veta att WhatsApp aldrig kommer att skicka dig en länk som ber dig använda en annan app. Det är bäst om du undviker att knacka på någon länk vars källa inte är klart.


Gratis Voucher Scam

Om du får en kupong från antingen Asda, Tesco eller Marks & Spencer, var försiktig. Dessa företag skickar inte ut några kuponger för dig att använda. Meddelandet kommer att se ut som det kommer från den faktiska kontakten, men du kan se om meddelandet / kupongen är falsk.

Svindlar brukar inte bry sig om grammatik och stavning. Tyvärr är det något mycket saknar eftersom när du ser orden gratis, kontrollerar du inte regelbundet om stavningen och grammatiken är korrekta.


Betala för att förnya din WhatsApp

WhatsApp kommer aldrig att be dig att betala för att hålla ditt konto aktivt. Så, om du får ett meddelande som säger att du måste betala för att hålla ditt konto, kan du fortsätta och ignorera det. Detta är ett av de äldsta bedrägerierna, men det är en bluff-användare som fortfarande faller för.

Svindeln kommer att vara ett meddelande som ber dig att vidarebefordra ett meddelande till alla på din kontaktlista för att bekräfta alla aktiva användare. Meddelandet säger också att om du inte vidarebefordrar meddelandet debiteras du.

Meddelandet kan till och med säga att om du inte vidarebefordrar meddelandet inom 48 timmar kommer ditt konto att raderas. För att skydda dig själv, ignorera och radera meddelandet.


Ring det här numret för att överföra ditt WhatsApp-telefonnummer

Denna bluff är en nyare. Du får ett meddelande som berättar att du har begärt att överföra dina kontakter till en annan enhet, men om du inte begärde det skulle det ge dig ett nummer att ringa.

Se till att du inte ringer numret eftersom det är ett premiumnummer. Om du överför dina kontakter till en annan enhet begär du inte att du ringer ett nummer eller måste kontakta WhatsApp för någon hjälp.


PDF, Word eller Excel-bilagor med skadlig kod

Om du får ett meddelande från någon, vet du inte, och de frågar eller berättar att du måste öppna någon typ av bilaga, gör det inte! Den bilagan innehåller skadlig kod som kommer att infektera din enhet. Följ den här regeln och du kommer att vara säker från eventuella skadliga bilagor.

WhatsApp-bluff som går runt kommer från NDA (National Defense Academy) och NIA (National Investigation Agency). Bilagan kommer att se riktigt ut, men det är bäst att radera det om det kommer från dessa källor eller från någon du inte vet.


Slutsats

Det kommer alltid att finnas någon som försöker komma med ett sätt att få dig att bli nästa offer för deras bluff. Du kan vara säker genom att ha ett bra antivirus på din enhet och läsa upp de senaste bluffarna som går runt. Om något inte verkar rätt, är det bäst att inte knacka på den länken.