Vad är flygplansläge?

Om du har flugit överallt under de senaste åren, är du bekant med att bli tillsagd att placera dina telefoner och surfplattor i flygläge före start. Jag vet att vi alla vet att det här kommer att stänga av din tillgång till mobildata, men varför måste vi använda denna inställning - och vad kan den dessutom användas för vid sidan av flygningen?

Vad är flygplansläge?

Flygläge är en inställning på din mobila enhet som stänger av anslutningen till mobil- och Wi-Fi-nätverk, tillsammans med Bluetooth. Enligt Federal Communications Commission (FCC) och Federal Aviation Association (FAA) skulle dessa frekvenser kunna ge bort en del störningar som kan påverka flygplanets utrustning. Vi vill definitivt inte att det ska hända - speciellt om vi låter alla på flygningen har sina telefoner på! Föreställ dig hur mycket störning det kan vara. Vi vill alla komma till våra destinationer på ett säkert sätt, eller hur? Byrån anser att det är möjligt att denna interferens på något sätt kan hylla de nätverk som flygningarna måste använda. Detta har inte visat sig vara 100% sant, naturligtvis men sannolikheten är så hög att det är bättre att vara säker än förlåt. Vi vill inte ta den förändringen, vet du? Om du någonsin har satt din telefon bredvid en högtalare och hört några konstiga surrande ljud, kommer det att vara mer meningsfullt om varför denna försiktighet vidtas. En gång i luften erbjuder många flygbolag Wi-Fi i flygning som är helt säkert att använda från din sittplats - till en kostnad.

När du sätter din telefon i flygplansläge kan du fortfarande lyssna på din musik och spela spel om de lagras i telefonen själv ... även om du bestämmer dig för att du inte vill ponny upp pengarna för Wi-Fi i flygningen Fi. (Jag gör aldrig ... Jag hämtar bara böcker eller något på mitt Netflix-konto för att titta på med mina öronproppar.)

För några år sedan ändrade FAA sina riktlinjer. De låter oss nu använda vår elektronik på planet lite mer än de brukade. Du får stänga av din Bluetooth-anslutning igen när du är i flygplansläge. Voila! Nu kan du ansluta dina trådlösa hörlurar till telefonen eller surfplattan för att lyssna på musik eller titta på en film! Om du vill återaktivera din Bluetooth-anslutning, kontrollera att enheten är i flygläge, svep uppåt eller nedåt på telefonen och tryck på den Bluetooth-ikonen. Återigen kan du gå långt in i din inställningspanel och slå på den därifrån. Håll bara det här flygplansläget på sig!

Andra användningsområden för flygplansläge

Att placera telefonen i flygplansläge är inte bara användbar vid flygning. Det finns andra skäl att du kanske vill aktivera den här inställningen! Låt oss säga att du är på jobbet och din telefon håller på att avbryta dig med inkommande meddelanden. Det tar två sekunder att sätta telefonen i flygplansläget så att du inte kommer att störas. När du är beredd att ta samtal och svara på texter igen, kommer de att vara där och väntar på dig när du stänger av flygplansläge.

Om din anslutning av någon anledning fungerar wonky, kan den ibland automatiskt fixa sig genom att snabbt lägga telefonen i flygplansläge och sedan stänga av den igen. Jag vet - det låter galet. Tänk på det dock: det är snabbare att göra än en fullständig omstart av telefonen, eller hur? Tro det eller inte, det har faktiskt fungerat för mig tidigare och kan hjälpa dig. Jag kan inte förklara varför det här fungerar ... Jag vet bara att det gör det. Jag är inte säker på att någon kan förklara det fullt, mycket som om vi inte kan förklara varför omstart av en dator ibland rensar upp mindre problem.

Slutligen - om du inte visste det - laddas din telefon eller surfplatta upp snabbare om du lägger den i flygplansläge eller stänger av hela vägen. Självklart om du väntar på ett samtal eller ett meddelande av något slag, vill du inte göra det här.

Så här sätter du enheten i flygplansläge

Denna inställning används så mycket att nästan alla telefoner gör det extremt snabbt och enkelt att uppnå. Från din startskärm, svep bara upp eller ner (beroende på din enhetstyp) och tryck på det lilla flygplanet. Poof! Du är automagiskt nu i flygplansläge. Dessutom kan du gå in i din telefon eller surfplattforms "Inställningar" -skärm, tryck på din väg i avsnittet "Anslutningar" och aktivera flygplansläget därifrån.

Hur ofta har du använt flygplansläge för något annat än när du flyger? Visste du ens att det kan vara användbart vid andra tillfällen?