Hur man kontrollerar och övervakar datorns temperatur

Oavsett om du måste hantera olika datorer för arbetsändamål eller helt enkelt för att du är en vanlig Windows 10-användare, är det en bra idé att kontrollera din dators temperatur. Genom att inte vänta på att en värmeproblem ska visas kan du förhindra att datorn skadas.

Det finns saker du kan göra förhindra att temperaturen från datorn stiger. Genom att helt enkelt följa några tips kan du undvika den enorma huvudvärk att försöka fixa din dator. Dessa tips är lätta att följa och tar bara några sekunder att göra.

Hur man förhindrar datorns temperatur från att öka

Om datorn överhettas kommer du att se problem som blockerade appar, plötslig dator omstart, långsam behandling, blå skärmar och mycket mer!

Så här kontrollerar du din Windows 10-datortemperatur

För att kontrollera din dators temperatur måste du installera en tredje part som heter Core Temp. Med den här appen kan du välja varje processor och se detaljerad information som ID, Max Temp, typ av processor och mer.

Programvaran låter dig alltid kunna se temperaturen i datorns systemfält. För att lägga till temp i facket, klicka på alternativfacket följt av Inställningar .

Se till att du är på Windows Aktivitetsfält och markera kryssrutan som säger Aktivera Windows 7 Aktivitetsfältets funktioner. Glöm inte att kolla rutan för Temperatur och klicka sedan på OK .

Ett annat program du kan prova heter SpeedFan. Precis som tidigare mjukvara är det också gratis att ladda ner, men det öppnas inte automatiskt. Du måste söka efter det och öppna det själv.

Detta är ett lättläst program som inte kommer att bombardera dig med för mycket skräp. Det låter dig läsa fläkthastigheter, spänningar och temperaturer.

Du kan se systemvariabler som en indikator i din dators bricka och som diagram. Du kan ställa in SpeedFan att göra saker som att ändra hastighetsfläktar baserat på systemets temperaturer. Programvaran kan hantera praktiskt taget alla typer av hårddiskar, PWM, South Bridges, Spänningsavläsningar och mycket mer.

Slutsats

Om du vill hålla datorn igång, håller temperaturen under kontroll ett måste. Dessa två förslag hjälper dig gratis till den uppgiften. Vilka problem har du upplevt på grund av förhöjda datortemperaturer? Dela dina erfarenheter med oss ​​i kommentarerna.