Så här använder du bild i bildläget på Android Oreo

Multi-tasking är en daglig sak. Du skriver ett e-postmeddelande samtidigt som du försöker svara på vissa WhatsApp-meddelanden samtidigt. Tack vare bild-i-bild-funktionen som Android Oreo tog med sig, är multi-tasking mycket enklare.

Eftersom funktionen fortfarande är relativt ny har du inte en mängd appar som stöder funktionen. En sak att komma ihåg är att de appar som du använder behöver vara aktuella. Som du redan vet får apps den senaste funktionen med uppdateringar, och om du inte använder den senaste versionen kan du sakna det.


Så här aktiverar du Picture-in-Picture-läget i Oreo

Innan du installerar en app som stöder funktionen måste du aktivera funktionen i enhetens inställningar. Gå till inställningar> Appar och meddelanden> Avancerat> Särskild appåtkomst. Du bör titta på appar som du har på din Android-enhet som stöder funktionen.

Leta efter de appar som du vill använda och se till att du växlar på alternativet för att tillåta bild-i-bild-läge. Om du inte vill använda funktionen på varje enskild app, aktivera den bara på en per-app-basis. På så sätt utlöser du inte appen av misstag på en app som du inte vill använda den på.

Att hitta en app som är kompatibel med Oreo kanske inte är så lätt som den borde vara. Utvecklaren bör säga om appen är kompatibel med Oreo i appens beskrivning men de gör det inte alltid.

För att se om allt är igång, öppna YouTube och spela en video (om det inte fungerar ser det ut som om du behöver en prenumeration på YouTube Red som kostar ungefär $ 10 per månad).

Tryck på hemknappen och öppna en annan app. YouTube-videon ska nu visas i ett litet fönster, men se till att videon spelas innan du trycker på hemknappen eller att funktionen inte fungerar.


Så här använder du Picture-in-Picture på webbläsare

För att använda bild-i-bild i din webbläsare måste du vara i fullskärm. När du är i fullskärm trycker du på hemknappen för att slå på funktionen. Tänk på att funktionen inte fungerar för YouTube om du öppnar den via appen.

För att flytta fönstret, dra bara det och släpp det. Om du släpper för tidigt går fönstret automatiskt till närmaste giltiga område. För att bli av med fönstret, tryck antingen på X när du har tappat på fönstret eller dra det till toppen av din bildskärm.

Genom att knacka på videon ser du också alternativ som låter dig gå till nästa video, spela upp eller pausa den. För att gå tillbaka till helskärm, tryck bara på alternativet i mitten och du kommer tillbaka till var du började med videon. För att aktivera bild-i-bild på WhatsApp vid ett videosamtal trycker du bara på bakåtknappen.


Slutsats

Den bild-i-bild-funktion som Android Oreo har är utmärkt. Många appar måste fortfarande komma ikapp, men förhoppningsvis behöver du inte vänta för länge för att det ska hända. Hur användbart hittar du funktionen? Glöm inte att lämna din kommentar nedan.