Så här aktiverar eller avaktiverar du Windows Automatiskt underhåll

Det är ingen hemlighet att underhåll är något som datorn behöver. Men om du inte har mycket tid Windows 10-underhåll är något du kanske använder, men inte länge om det ger dig för många problem, eller hur? Det finns andra verktyg du kan använda för att ge din dator det underhåll det behöver.

Det kan vara väldigt irriterande att komma tillbaka från att få en kopp kaffe och märka att din Windows-dator är långsam eftersom det automatiska underhållet bestämde sig för att starta. En av många anledningar till varför du kanske vill stänga av den. Följande guide visar hur du stänger av den och går tillbaka, bara om du någonsin ändrar dig.

Så här inaktiverar du Windows 10 Automatiskt underhåll

För att stänga av automatiskt underhåll måste du göra vissa ändringar i Windows-registret. När du ändrar det, även om de är små, kan det resultera i enorma konsekvenser. Om du vill spela det säkert innan du gör några ändringar, är det en bra idé att säkerhetskopiera viktiga filer du inte vill riskera att förlora.

Starta registret genom att trycka på Windows och R-tangenten. När sökfältet visas, skriv regedit och tryck på Enter. När registret öppnas går du till HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE> Microsoft> Windows NT> CurrentVersion> Schema> Underhåll .

Till höger bör du se alternativet som säger MaintenanceDisabled . Om det finns där, högerklicka på det och välj Ändra . När det nya fönstret visas ändras värdetidnumret till 1 . Den ställs till noll som standard. Om du inte ser alternativet MaintenanceDisabled måste du skapa det.

Högerklicka på den högra rutan och placera markören över alternativet Ny. När det nya fönstret visas väljer du alternativet DWORD (32-bitars). När det är dags att namnge det, namnge det MaintenanceDisabled. När det är skapat högerklickar du på det och väljer Ändra. Kom ihåg att du måste ändra värdedata till en.

Så här aktiverar du Windows 10 Automatisk underhåll

Om du någon gång ändrar dig och vill aktivera Windows Maintenance-funktionen igen, är det möjligt. Gå till HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE> Microsoft> Windows NT> Aktuell version> Schema> Underhåll> DWORD-värde 0 .

Slutsats

Kom ihåg att Windows underhållsfunktionen är en användbar. Om du inte vill använda den, se till att du använder andra underhållsformer för att hålla datorn i god form. Hur håller du datorn i god form?