Så här ställer du in textmeddelande på Samsung Galaxy S10

Om du är något som jag gillar du att ändra saker på din telefon - ofta. Jag är ganska säker på att jag byter ut min ringsignal, textvarningston och skärmbakgrund minst en gång i veckan. Jag blir uttråkad med samma sak hela tiden och njut av friheten att kunna byta saker när jag vill med bara några knappar.

Med din Galaxy S10 finns det två olika typer av ljud som du kan använda för dina meddelanden: de som kom förinstallerad på din enhet eller några musikfiler du har sparat i telefonen. Jag ska visa dig hur du använder båda för att konfigurera dina anpassade textmeddelanden.

Ställ in standard textmeddelande ljud på Galaxy S10

  1. Sväng ner för att komma åt dina appar på din startsida och tryck sedan på "Meddelanden" .
  2. Öppna "Menyn" (längst upp till höger på skärmen) och välj "Inställningar" .
  3. Tryck på "Notifieringar" och se till att de är aktiverade. Om inte, var noga med att byta dem till "På" .
  4. Under "Kategorier" väljer du "Allmänna meddelanden" .
  5. Navigera till och knacka på "Ljud" . Bläddra igenom de förinstallerade ljuden och välj den du vill använda.

Du kan också nu välja att ändra andra meddelandeformat medan du befinner dig i det här allmänna området, till exempel om telefonen vibrerar med att spela ditt valda ljud när du tar emot ett meddelande.


Använd en musikfil som ett meddelande ljud på Galaxy S10

Kanske är du som jag, och vill inte använda ett av de tråkiga ljuden som ingår i din telefon. Oavsett hur svårt jag försöker att gilla ens en enda av dem, kan jag bara inte göra det. Musik är min största passion i livet och allt jag gör på något sätt har musik vävt in i den. Det visar då att även meddelanden och ringsignaler på min telefon anpassas till mitt humör och de människor jag är ansluten till.

Att använda en musikfil som ett meddelande ljud på din Galaxy S10 är inte så svårt som du kanske tror. Du behöver inte ladda ner speciella appar eller verktyg ... du behöver helt enkelt ha musikfilen på din enhet. Du kan köpa musikfiler i Google Play-butiken, eller kopiera dem till S10 från datorn.

När du har musikfilen på din telefon är här vad du behöver göra:

  1. Navigera till och knacka för att öppna din "Samsung" -mapp och sedan "Mina filer" -appen. Öppna upp din "Audio" -filermapp och hitta den musikfil du vill använda. Tryck ner och håll ned filen tills en meny dyker upp.
  2. Längst ner i den här menyn väljer du "Kopiera" . När du har kopierat musiken, gå tillbaka till huvudmenyn "Mina filer" .
  3. Välj nu "Intern lagring" . Öppna mappen "Notifieringar" och längst ner, välj "Kopiera här" . Musikfilen är nu klar att ställas in som en textmeddelande.
  4. Öppna dina "Inställningar" . Välj "Ljud och vibration" . Välj "Meddelande Ljud" . Välj din musikfil från listan och voila! Den har nu automatiskt ställts in som ditt standard textmeddelande ljud!

Vilka andra saker behöver du hjälp med när det gäller din glänsande nya Galaxy S10? Finns det något som du bara inte kan se ut? Lämna en kommentar till mig och jag är glad att göra vad jag kan för att hjälpa dig med det.

Glad textning!