Så här aktiverar du avstängningsalternativet för viloläge i Windows 10

Att lägga till ett alternativ för viloläge till dina Windows 10-avstängningsalternativ kan vara till stor hjälp eftersom det är det alternativ som förbrukar minst ström. Som standard är alternativen som datorn har, sömn, avstängning och omstart. Men det finns ett sätt att lägga till en annan: alternativet i viloläge.

Du måste gräva i datorns inställningar, men den goda nyheten är att du inte behöver vara ett geni för att lägga till viloläget. Ett avstängningsalternativ liknar en annan, men beroende på vad du vill göra kommer att avgöra vilken som är bäst för dig.

Vad är Hibernate?

Den viloläge som du vill lägga till är relaterat till sömnalternativet, men inte identiskt. Medan sömnalternativet sparar informationen till datorns RAM, kommer viloläget att hålla dina data till hårddisken.

Anledningen till att datorn sparar informationen till hårddisken är att kunna stänga av sig helt. Med det viloläge alternativet tar din bärbar dator lite längre tid att börja, men du är redo att börja var du slutade direkt.

Genom att stänga av sig med viloläge sparar datorn kraft, till skillnad från sömnalternativet, som namnet på alternativet säger att det går somnar men stannar kvar.

Viloläget är kanske inte det bästa valet om du har en äldre dator. Varför? På grund av de tillfälliga filerna, minnet och andra komponenter måste uppdateras över tiden. Men om du har en modern dator, borde du ha några problem.

Lägga till viloläge på Windows 10

För att lägga till viloläget, skriv kontrollpanelen i sökalternativet. När kontrollpanelen kommer upp klickar du på System och säkerhet, följt av Power Options. Inom Power Options hittar du ytterligare alternativ, t.ex. Ändra vad strömknapparna gör, klicka på det här sista alternativet.

Till sidan av en blå och gul skärm är alternativet Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga i blå.

Klicka på det här alternativet och längst ner i fönstret ser du alternativet i viloläge tillsammans med de andra tre. Vilolägealternativet kommer att vara avmarkerat, så om du vill att den ska visas i avstängningsalternativen markerar du rutan till sidan av den och klickar på Spara.

När du har slutfört dessa steg visas alternativet för viloläge tillsammans med det andra avstängningsalternativet utan att du behöver starta om datorn.

Slutsats

Dvala alternativet kan vara användbart när du vill kalla det en dag med arbete, men har oavslutat arbete på din dator. Om inte, det bästa du kan göra är att stänga av din dator som du normalt skulle. Till skillnad från många kanske tror att viloläget inte förlänger batteriets livslängd, men det är fortfarande ett utmärkt alternativ att ha, bara om det är fallet. Hur ofta använder du det?