Så här väljer du rätt SD-kort för din Android-enhet

Den lagring som din telefon kom med klarar bara inte längre. Du behöver mer utrymme för fler appar, bilder, videoklipp etc. Innan du går och bara med ett SD-kort för din Android-telefon finns det några saker att tänka på.

Det är inte så enkelt att bara ta en med den kapacitet du vill ha. Du måste se till att SD-kortet är kompatibelt med din enhet. Du måste också titta på saker som relativ hastighet, nominell hastighet etc.

Skillnaden mellan SDXC, MicroSD och SDHC

Innan du bestämmer vilken av dessa tre SD-kort du vill få, måste du se till att din telefon kan stödja dem. Tänk också på dina behov. Vad behöver du SD-kort för?

Om du till exempel bara vill ha extra utrymme för dina bilder och video så borde du vara OK med ett SDHC MicroSD-kort. Detta kort kan lagra filer från det där som helst mellan 2 GB och 23 GB i storlek.

SDXC (eXtended kapacitet) kan däremot lagra mellan 32GB och 2TB. Tänk på att du kan använda nya kort på en äldre telefon som bara inte var avsedd att stödja dem.

Som ett hedervärt omnämnande kan du också gå till MicroSD-kortet, men det rymmer bara upp till 2 GB. Det är vanligtvis aldrig tillräckligt ändå.

Hur man väljer rätt SD-korthastighet

När du väljer ett SD-kort är hastigheten också viktig. När du köper ett SD-kort kommer du att gå in i klass 2, klass 4, klass 6 och klass 10. hastigheterna för dessa kort är följande:

  • Klass 2 - 2 Mbps minimum
  • Klass 4 - 4Mbps minimum
  • Klass 6 - 6Mbps minimum
  • Klass 10 - 10Mbps minimum

U1 UHS Speed ​​Class-kort har en hastighet på minst 10 MBps och en U3 på minst 30 MBps. Du kan se hastigheten i megabyte per sekund och hastigheterna är baserade på ett bästa fallscenario. Kontrollera att telefonen har stöd för UHS-1 och UH-3 eftersom inte alla stödjer den.

De olika SD-kortstorlekarna

Se till att kortet du får är rätt storlek för din telefon. Det finns tre olika storlekar att överväga:

  • Mikrostorlek - 11 mm x 15 mm
  • Mini storlek - 31, 5 mm x 20 mm
  • Standard - 32mm x 24mm

Jag tycker att det är ganska uppenbart att din Android-telefon kommer att behöva MicroSD-storleken. Men det är bra att hålla den här informationen praktisk om du ska handla online. Kontrollera telefonens manual för att se vilka kort som är kompatibla med din telefon.

Vilka kortvideotillverkare ska få

Om du huvudsakligen vill ha ett SD-kort för alla videoklipp du spelar in, så är det bästa kortet du kan få, en klass 10. Klass 10 är lämplig för full HD-inspelning och kontinuerlig HD-inspelning. Klasserna 4 och 6 är också bra för HD.

Kom ihåg att kontrollera enhetens minimikrav. Om din enhet behöver ett kort med 50x och du köper en med en 40x, kommer kortet inte att fungera ordentligt. Om du har en telefon som kan spela in i 4K är det bästa kortet du kan få ett UHS Class-kort.

Vilket kort en fotovårdsman ska få

Om det enda skälet till att du får ett SD-kort är att göra plats för fler bilder, fokusera sedan på lagring av kortet. Om du tar mycket råa bilder är det höga kapacitets SD-kortet ett bättre val för dig. En råbild är ungefär 25 MB stor.

Genom att få ett 16GB-kort, kommer du kunna lagra cirka 650 bilder. Så, om du vet att du ska ta mer RAW-bilder än det vet du att 16GB inte räcker.

Välj alltid välkända varumärken

Har ett SD-kort du köpt helt enkelt slutat fungera? Om du köper billiga imitationskort är det något som kommer att upprepa sig själv.

Genom att köpa kända märken kan du välja mellan kort som är vattentäta, stötsäker och skyddas även mot flygplatsens röntgenapparater.

Vad som är ännu bättre är att varumärkets SD-kort har en garanti, så om de skulle sluta arbeta för tidigt kan du få pengarna tillbaka eller en ersättare.

Slutsats

Låt inte all information om SD-kort skrämma dig. Det enda du behöver tänka på är vad du behöver det för och vilken typ av kort din telefon kan stödja.