Vad gör du om YouTube inte fungerar

YouTube är den mest populära videoplatsen, men det betyder inte att det inte kommer att misslyckas då och då. Det spelar ingen roll om du använder Windows, Android eller iOS, det kan misslyckas när som helst. Det finns tillfällen då det inte är du, det är YouTube, men hur kan du vara säker?

Ibland är fixingen lätt, och andra gånger tar det några steg för att hitta en lösning. Lösningen kommer att bero på vilken typ av problem du har, men förhoppningsvis kommer följande metoder att få dig på väg att titta på dina favoritvideor.

Kontrollera om YouTube är nere (alla plattformar)

Det här kan inte hända mycket ofta, men det kommer en tid när YouTube har problemet, inte du. För de tillfällen då du inte är säker på om det är du eller YouTube, kan du prova DownDetector. Det är en gratis webbplats som låter dig veta om det finns några problem på videoplatsen.

Som du kan se längst ner till vänster på bilden finns det också en knapp som låter dig informera om eventuella problem du upplever. Om du av någon anledning vill se några tidigare problem som YouTube har stött på kan du klicka på den vita knappen längst ner till höger.

Hur fixar YouTube inte fungerar på Android

Om du har problem med YouTube på din Android-enhet finns det några metoder du kan försöka. Du kan till exempel prova några grundläggande korrigeringar, t.ex. omstart av enheten, kontrollera din Internetanslutning, och du kan också försäkra dig om att ditt operativsystem är uppdaterat.

Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Om telefon och sedan välja Hämta uppdatering manuellt. Din enhet bör börja söka efter någon ny uppdatering som är tillgänglig.

Att rensa YouTubes cacheminne kan också hjälpa till att fixa YouTube. Om du vill rensa appens cache går du till Inställningar> Program> Programhanterare> Lagring> YouTube> Rensa cache. Se också till att alla dina appar är aktuella och att tiden är korrekt.

För att kontrollera om du har några uppdateringar väntar öppna Google Play och tryck på hamburgerikonen. Välj mina appar och spel, och appen öppnas vid eventuella uppdateringar. Att inte ha rätt tid och datum på din enhet kan också vara orsaken. Om tiden på enheten är av kan du justera den genom att gå till Inställningar> Datum och tid <Stäng av Automatisk data och tid.

YouTube fungerar inte på iOS

Att rensa cacheminnet på Youtube på iOS kan också hjälpa till och du kan också rensa Safari-cacheminnet även när du är på det. Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Safari> Rens historik och webbplats.

Så länge du är i Inställningar kan du också försöka återställa nätverksinställningarna. För att försöka gå till Inställningar> Återställ> Återställ nätverksinställningar.

Andra tips du kan försöka stänger av Bluetooth. Dra ner från den högra högra delen av din iOS-enhet och Bluetooth-alternativet kommer till höger om WiFi-enheten.

YouTube-appen kan ha uppdaterats, men inte ditt operativsystem. För att kontrollera om det finns en uppdatering väntar, gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering.

Ibland kan det vara så enkelt att fixa ett problem med nästan vilken app som helst som omstartar enheten eller frigör utrymme på din iPad / iPhone. Dessa korrigeringar kan verka för enkla och är ofta förbisedda, men ibland är det allt som krävs.

YouTube fungerar inte på Windows

Om du är på din Windows-dator kan du försöka uppdatera Chrome. Klicka på de tre prickarna längst upp till höger och klicka på Hjälp. En ny meny visas och när den gör det väljer du Om Chrome. Om webbläsaren är uppdaterad ser du ett meddelande som låter dig veta. Om inte, bör Chrome börja uppdateras automatiskt.

En förlängning kan också vara gärningsmannen. Gå till Chrome: // tillägg / och försök inaktivera en tillägg i taget och testa YouTube när du stänger av varje tillägg. Det kan vara lite tidskrävande eftersom du måste stänga av och skriva ut YouTube efter varje, men det är värt det om det kommer att fixa YouTube.

Rensa cacheminne och cookies kan också hjälpa till. För att rensa dem, gå till chrome: // settings / clearBrowserData. Klicka på den grundläggande fliken och välj Alltid i rullgardinsmenyn Tidsintervall.

Slutsats

Google strävar alltid efter att hålla YouTube igång, men när det misslyckas kan du prova de tips som nämns ovan. Om jag missade ett förslag använder du, dela det med oss ​​i kommentarerna.