Hur blockerar du e-postmeddelanden i Gmail

Du får e-postmeddelanden som du inte vill ha. Du har försökt att kontakta avsändaren för att låta honom / henne veta att du inte är intresserad av att ta emot dessa e-postmeddelanden. Men dina ansträngningar att göra de vidarebefordrade e-postmeddelandena har misslyckats.

Drastiska tider kräver drastiska åtgärder, och det ser ut att du inte har annat val än att blockera den personen. Du försökte spela bra, men du kan inte få din inkorg fylld med onödiga e-postmeddelanden, du har tillräckligt med legitemail att hantera, eller hur?

Hur enkelt Blockera någon e-post på Gmail [Desktop]

Av anledningar kan du inte förklara, du får e-postmeddelanden från någon du inte vill ta emot e-post från. Du har försökt allt du kan tänka dig för att få dessa irriterande e-postmeddelanden att stoppa, men ingenting verkar fungera.

Blockering - Alternativ 1

Om du inte har annat val än att blockera dessa e-postmeddelanden, vet du att stegen är nybörjarvänliga. För att komma igång, öppna ditt Gmail-konto där du får de oönskade e-postmeddelandena. Leta reda på e-posten från den oönskade avsändaren och öppna den.

På samma nivå som avsändarens e-postadress ska du se tre vertikala prickar. Klicka på den och precis nedanför radera det här meddelandet, så får du se alternativet att blockera den personen.

När du väl valt avsändarens namn kan du säga farväl att du måste hantera e-post från den personen någonsin igen.


Blockering - Alternativ 2

  1. Öppna Gmail-konto och klicka på kugghjulsikonen. Det står högst upp till höger på din skärm. Välj " Inställningar "> " Filter och blockerade adresser ".
  2. Välj länken " Skapa ett nytt filter ".
  3. Fyll i kriterierna för de meddelanden du vill blockera. Du kan blockera via e-postadress med hjälp av fältet " Från ".
  4. Välj " Skapa filter med den här sökningen ".
  5. Markera alternativet " Radera det ".
  6. Markera " Applicera filter för matchande konversationer " om du vill tillämpa blocket på befintliga e-postmeddelanden.
  7. Välj " Skapa filter " och du är klar.

Hur man avblockerar någon på Gmail [skrivbordet]

Om du vill avblockera några på Gmail öppnar du Gmail-konto och klickar på kugghjulsikonen. Det står högst upp till höger på din skärm. Klicka på "Inställningar"> "Filters" och "Blockerade adresser"> De angivna e-postadresserna är blockerade. Meddelanden från dessa adresser visas i skräppost och klickar på den e-postadress du vill avblockera.

Till höger om den blockerade e-posten ser du alternativet Unblock. Klicka bara på det och Gmail frågar dig om du är säker på att du vill avblockera den avsändaren. Klicka på " OK ", och du börjar nu få e-post från den personen igen.


Så här blockerar du en e-post på Gmail [Android]

Att blockera en e-post på din Android-enhet är lika enkelt. En sak att komma ihåg är att om du använder inkorg, kommer du inte att se alternativet Block när du klickar på prickarna. Det här är ett alternativ som bara visas i Gmail-appen.

Om du vill blockera någon e-post på Gmail för Android öppnar du e-postmeddelandet från den oönskade avsändaren. Tryck på de tre vertikala prickarna som ligger i samma rad som avsändarens namn. Det sista alternativet kommer att vara alternativet " Blockera avsändarens namn ".

Efter att ha blockerat någon visar Gmail dig ett meddelande som säger att du bara har blockerat X-person och att alla e-postmeddelanden från den personen kommer att markeras som skräppost från och med nu. Om du bestämmer dig för att förlåta avsändaren och vill börja börja ta emot e-post från den här personen, tryck på punkterna igen och välj att blockera dem.


Slutsats

Oavsett om du vill blockera eller blockera någon i Gmail är stegen enkla lätt. Du kan blockera och avblockera någon så många gånger du vill, och avsändaren kommer aldrig att misstänka att deras e-postmeddelanden blockeras.