Glömt Android-skärmlåslösenord

Glömde du lösenordet för skärmlås till din Android-enhet? Det har hänt med det bästa av oss. Här är några lösningar om du har glömt PIN-koden eller upplåsningsmönstret på din Android-enhet.

Alternativ 1 - Samsung Unlock

Om du använder en Samsung Galaxy Android-enhet och du har använt ett Samsung-konto kanske du kan låsa upp enheten från Samsung-kontotsidan.

Alternativ 2 - Fabriksåterställning

Om de ovanstående alternativen inte fungerar för dig, måste du tyvärr fabriksåterställa enheten. Data som du har lagrat i minnet måste rensas. Detta inkluderar data som anteckningar eller sparade speldata. Nästan alla data från tredje part kommer att gå vilse om inte appen skrevs för att lagra data på ditt SD-kort. Dina personuppgifter som finns på SD-kortet, som foton och musik, ska vara säkra och tillgängliga för användning. Data som synkroniseras med Google, som e-post, kontakter och kalender, bör bevaras, eftersom du enkelt kan synkronisera denna data igen när du har en användbar enhet igen.

Fabriksåterställning från Enhetshanteraren

  1. Kontrollera att enheten är påslagen och ansluten till Internet via Wi-Fi.
  2. Från en dator, besök sidan Android Enhetshanteraren.
  3. Välj din enhet och välj sedan " Radera ".
  4. Välj " Radera " igen.
  5. När återställningen är klar ska du konfigurera din Android-enhet igen.

Fabriksåterställning från enhetsstart

Tillverkare ger ett sätt att återställa telefonen innan den stöter på Android OS. Det innebär vanligtvis att du håller en knapp eller en kombination av knappar medan du slår på enheten. Nästan varje enhet har ett annat sätt att göra det. Tyvärr tillhandahåller många tillverkare inte vanligtvis instruktioner för knappmetodens fabriksåterställning i deras manualer eller på deras webbplatser. HTC är en av de få tillverkarna som tillhandahåller denna information i sina användarhandböcker. Om du har en enhet av en annan tillverkare, bör du kunna söka på den här webbplatsen eller Google för instruktioner.

När du har fått instruktionerna och utför fabriksåterställning kan du komma åt din enhet utan problem och utan att ha skrivit in ett lösenord för skärmlås. Lycka till!