Rensa iTunes-biblioteket och spellistorna

Mina Apple iTunes-spellistor var en besvärlig röra. Jag hade länkar till sånger som inte existerade på min hårddisk längre, dubbletter och en massa spellistor som jag inte behövde längre. Jag ville börja om. Jag kunde ta bort all denna information genom att välja varje objekt och ta bort dem individuellt, men det är en smärta. Det finns ett enklare sätt. Här är vad jag gjorde.

Alternativ 1 - Välj Alla sedan Ta bort

 1. Öppna listan med låtar du vill radera.
 2. Windows-användare, håll " Ctrl " och tryck på " A ". Mac-användare håller " Command " och trycker på " A ". Alla sånger i listan kommer att väljas.
 3. Tryck på " Ta bort " -knappen.
 4. Välj " Delete Items " -knappen för att bekräfta ditt val.
 5. Upprepa steg 1-4 för andra musiklistor.

Föremålen raderas från listan, men de faktiska musikfilerna raderas inte från datorn.


Alternativ 2 - Ta bort allt från iTunes

Varning: Den här metoden återställer allt i iTunes till ett standardläge. Alla spellistor, betyg, appar och bibliotekslistor kommer att utplånas. Musikfiler bör fortfarande bevaras på hårddisken.

 1. Stäng iTunes.
 2. Navigera till en av följande platser beroende på ditt operativsystem:
  • MacOS: / Användare / användarnamn / Musik / iTunes /
  • Windows XP: C: \ Documents and Settings \ användarnamn \ Mina dokument \ My Music \ iTunes \
  • Windows Vista: C: \ Användare \ användarnamn \ Musik \ iTunes \
  • Windows 7: C: \ Användare \ användarnamn \ Min musik \ iTunes \
  • Windows 8 : C: \ Användare \ användarnamn \ Min musik \ iTunes \
  • Windows 10 : C: \ Användare \ användarnamn \ Musik \ iTunes \
 3. Högerklicka på " iTunes Music Library.xml " och välj " Byt namn ". Ge det ett namn på " iTunes Music Library.old ". Gör samma sak för filen " iTunes Library.itl ".
 4. Öppna iTunes. Biblioteket, spellistan, betyg kommer då att raderas. Nya " iTunes Music Library.xml " och " iTunes Library.itl " -filer kommer att skapas.

Nu om du vill kan du dra och släppa dina musikfiler som du vill komma tillbaka till huvudfönstret i iTunes. Huvudmappen för iTunes-musik finns på sökvägen ovan i " iTunes Music ". Det är en bra idé att organisera dina musikfiler först innan du lägger till dina musikfiler tillbaka till iTunes för att undvika dubbletter och felaktiga filnamn.