Echo Dot (3: e Gen) - Review

Smarta hem är framtiden, och Amazon gör allt för att vara i framkant av trenden. De började sina smarta hem enheter resa när de släppte det ursprungliga Echo 2014.

Vad de har att erbjuda har kommit långt, och Echo Dot (3rd Generation) är deras senaste utveckling. Echo Dot är Amazons port till smart home arena, och det konkurrerar definitivt med Google Home Mini och liknande produkter.

3rd Generation Echo Dot är en utmärkt smart smart-högtalare som använder Alexa. Det har också mognat snyggt jämfört med 2: e Gen Echo Dot, men priset ökade inte. Echo Dot (3rd Gen) säljs till $ 49, 99. Du får en kraftfull enhet till ett överkomligt pris.

Echo Dot (3: e Gen) - Review

Amazons Echo Dot är en smart högtalare som kommer packad med Alexa. Det är en liten enhet som passar överallt med sin lågprofil. Designen har också sett en översyn med tygsidor och en mjukare avrundad estetik, vilket ger en modern och elegant utsikt. Dess mått är 43 mm i höjd och 99 mm i diameter.

Enheten drivs genom ett cirkulärt eluttag placerat på baksidan. Det är en steg-up med tanke på att den sista genen Echo Dot utnyttjade micro USB-uttaget. Den levereras också med ett 3, 5 mm analogt uttag som kan användas för att ansluta till stereoapparater. Echo Dot stöder Bluetooth-anslutning, så att du snabbt kan ansluta telefonen och omvandla din smarta högtalare till en Bluetooth-högtalare.

Förutom en bra design är det användbart att göra ditt hem mer funktionellt genom smart kontroll. Alexa gör det möjligt att styra olika smarta enheter. Dessutom kan du använda Alexa för att fråga väder, trafik, tid och allt annat som kan hjälpa dig att arbeta effektivt!

Snabba fördelar och nackdelar med Amazon Echo

Det är ingen tvekan om att Amazon Echo, på grund av dess kombination med Alexa, är en underbar redskap att ha i ditt hem. Det kan enkelt omvandla ditt hus till ett smart hus, utan byggnadsarbete.

Men produkten är inte utan dess nackdelar och vissa användare kan drabbas särskilt av dem. I vissa fall är det inte den bästa idén i världen att ha en AI-assistent som alltid är på.

Pros

- Seamless Alexa Integration

- Bra och uppnå ljud

- Handsfree samtal

Nackdelar

- Skillar inte röst

- Låg säkerhet på platsen

- Robots förstår inte sarkasm

Du kan enkelt köpa Echo Dot från Amazon och få extra förmåner på din Alexa genom att göra det, till exempel adfria låtar. Du behöver bara överväga vem som helst kommer att få tillgång till ditt nya smarta hem.

Amazon Echo Dot Setup

Det är lätt att komma igång med Echo Dot. Först, gå till Amazon Alexa App (om du inte har appen måste du ladda ner den). Därifrån knackar du på plusikonen och dina nya smarta högtalare läggs till i listan över smarta enheter.

Det är lätt att arbeta med flera smarta enheter tack vare hur Amazon har installerat systemet, men det kan hända att det finns vissa funktioner du inte kan komma åt.

Stor på ljud

Amazon Echo Dot (3rd Gen) ljudfunktioner fick en större översyn från sin tidigare version. Tyget spelar en avgörande roll för att förbättra ljudkvaliteten. Ljudet kommer ut från alla håll och utskjuter i alla riktningar. Den sista genen saknade allroundprojektionen, vilket resulterade i relativt låg ljudkvalitet.

Inte bara är ljudkvaliteten stark på Echo Dot, men det kan också vara mycket högt. Det kan bli förvrängt om volymen är inställd för högt, men för det mesta kommer kvaliteten att passa de flesta användarnas behov.

För musikälskare saknar den lite bas och kommer med ett hårt högt slut. Det är inte idealiskt om din enda avsikt är att spränga musik för fester, men om du bara lyssnar på musik runt ett annars tyst hem, kommer det att möta dina behov.

Alexa - Empowering the Dot

Alexa är röstassistenten som kommer med Echo Dot. Den bemyndigar pricken och komplimangerar den på alla möjliga sätt. Alexa är känd som den mest kraftfulla röstassistenten som är tillgänglig, och utan det skulle pricken inte vara densamma.

Alexa är utmärkt i vad det gör och ger bra prestanda ur lådan. Det använder en fyrmikrofonuppsättning för att lyssna på dina kommandon som fungerar perfekt även på måttligt bullriga ställen. Alexa ljud är tydligt och distinkt, vilket ger dig en trevlig lyssnande och interaktiv upplevelse.

Alexa kan hjälpa dig med grundläggande information som att lära dig om vädret, trafiken eller nyheterna och kan ge all information en sökmotor kan ge dig när du frågar. Om du föredrar Google-assistent till Alexa, kan Echo Dot få lite att vänja sig, men så länge du inte är en Google-entusiast är chansen att du kommer att justera bra efter några användningar.

Du kan också hitta många tredjepartsapps för Alexa. Detta gör det möjligt för dig att få ut det mesta av din smarta enhet. Apparna kan hjälpa dig att göra mer med din enhet och göra dina dagliga uppgifter enklare och bekvämare. Till exempel kan du installera en nyhetsapp, meditationsapp, matlagningsappar och mer, som alla gör din Echo Dot till en mer omfattande enhet.

Prestanda

Jämfört med sin senaste generation, fungerar Amazon Echo Dot (3rd Generation) bra. Den har ett uppgraderat ljudsystem, en klar inställning och en bättre design.

Det kommer emellertid med några nackdelar. Som användare kan du kanske kämpa dig när du ansluter dina smarta enheter. Vissa användare har klagat över att uppställnings processen för Echo Dot är mer komplicerad än Google Home Mini.

Sammantaget, för priset, fann vi att Echo Dot-prestanda var utmärkt. Vid $ 50 ger det en bra funktionssats, och så länge du inte är en dödlig Google-lojalist, kan du använda Dot till sin fulla potential.

En sista funktion att notera - den kallande funktionen.

Du kan använda Echo Dot för att placera och svara samtal. Du placerar eller svarar samtalet genom röstkommandot, så du behöver inte stoppa vad du gör för att nå ut till dina nära och kära. Detta kan vara ett bekvämt alternativ när du gör saker runt hemmet och vill ringa.

Slutlig dom

Echo Dot (3rd Gen) är en utmärkt smart enhet som uppfyller alla krav för att vara i ett smart hem. Om du letar efter en billig men kraftfull smart högtalare är Echo Dot för dig. Det är också en av de bästa versionerna av Echo Dot med tanke på att du får mer till samma pris som tidigare versioner.

Vi anser att det är en bra utgångspunkt för att bygga ett smart hem eller ett alternativ för alla som inte är nöjda med sin nuvarande smarta hemtalare och letar efter en uppgradering.