Ändra servrar med NordVPN

NordVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna där ute. Du kan räkna med mer än 4 700 servrar i 62 olika länder. Ett av de saker Internet-användare letar efter när det gäller att välja en VPN-tjänst är tillgängligheten av platser och servrar.

Att byta servrar är inte så svårt som det kan tyckas eftersom det är möjligt med ett enkelt klick. I följande guide ser du nybörjarvänliga instruktioner om hur du kan ändra platsservrar utan att dra ut håret i nöd.


Hur man väljer en server från en lista över länder

När NordVPN-fönstret visas visas en lista över länder vars servrar du kan ansluta till. Om du inte ser det, klicka på rullgardinsmenyn Alla länder.

Du kan antingen söka efter ett landsmönster genom att bläddra eller genom att använda sökalternativet högst upp. Om du till exempel använder sökfältet och skriver United, ser du servrar för USA och Storbritannien.

Inte bara det, men du kommer också att se de specifika servrarna du kan ansluta till. Förenta staterna kommer att ha högst 3040 servrar du kan välja mellan, och Storbritannien kommer att ha 876.

Om du placerar markören på ett land ser du tre horisontella punkter. Om du klickar på det kan du också hitta den snabbaste servern som du vill ansluta till, och du kan även välja vilken region som servern är från. Om du till exempel väljer att ansluta till en USA-server kan du ansluta till en server från Los Angeles, Chicago Dallas, New York, Etc.

Inte alla länder tillåter dig att välja vilken region servern behöver vara från. Vissa länder erbjuder bara att ansluta till den snabbaste servern, och regionen kommer att väljas för dig.

Ett annat sätt att få tillgång till en server är att välja en direkt från kartan. Klicka och dra till det land du vill ansluta till och du kommer automatiskt att anslutas till en server. Genom att använda den här metoden kommer du inte att kunna välja region i det land du ansluter till, men det kommer att ansluta dig till den snabbaste.


Så här ansluter du till en dubbel VPN NordVPN-server

Första saker först, Vad är en dubbel VPN på en NordVPN-server? Det är processen att kedja VPN-servrar och vad det gör är att det skyddar din onlineaktivitet genom att använda flera servrar via en VPN-tunnel.

Den externa IP-filen ändras, och din information krypteras totalt två gånger för mer säkerhet. Under rullgardinsmenyn Specialty Servers ser du alternativet Double VPN. Klicka på alternativet om du vill att det ska anslutas automatiskt eller klicka på de tre punkterna om du ska välja region och snabbaste server.

I alternativet Specialty Servers har du också möjlighet att ansluta till en P2P-server (Peer-to-Peer) och en Onion Over VPN. Det här sista alternativet är ett utmärkt sätt att vara säker eftersom din krypterade trafik skickas via ett Tor-nätverk.

Tack vare Tor-nätverket är det svårt att hitta källan till din trafik tillbaka till dig. Din trafik går igenom minst tre noder, och var och en kommer inte att kunna identifiera källan till din IP.

NordVPN rekommenderar inte att du använder den här typen av server om du ska ansluta till vanliga webbläsare. Det föreslår att du använder dessa typer av servrar om du ska gå till .onion-webbplatser. eftersom .onion nätverk är inte den säkraste platsen, kan du vara.


Slutsats

NordVPN har olika typer av servrar som du kan ansluta till. Beroende på vad du vill göra väljer du antingen en server eller en annan. Hur som helst kan du vara säker på att du kommer att förbli säker medan du är på Internet. Vilket lands server vill du använda?