Så här stänger du av AutoCorrect på en Moto G6

Autokorrigeringsfunktionen är en mycket användbar. Det kan rädda dig från att skicka ett mycket förvirrande meddelande eller se ut som om du är en hemsk spelare. Därför har de flesta Android-användare funktionen, men det finns tillfällen då funktionen kan bli irriterande.

Det kommer att börja korrigera ord som du inte vill fixa eller behöver inte korrigeras. Om du har fått nog av den här funktionen och ville avaktivera den, är det möjligt med följande tips. Stegen kan variera något eftersom inaktiveringen av funktionen beror på tangentbordet du använder.

Så här stänger du av AutoCorrect på Motorola G6 Play

Se till att du har tänkt igenom det här eftersom autokorrigering kan anses vara irriterande av vissa, men det kan också spara dig från några stora misstag. Om du fortfarande vill inaktivera detta går du till Inställningar> System> Språk och Inmatning> Virtuellt tangentbord> Välj tangentbordet du använder> Textkorrigering> Avaktivera automatisk korrigering .


Så här stänger du av Predictive Search på en Moto G6 Play

Autokorrigeringsfunktionen är inte den enda funktionen som kan göra dig galen. Prediktiv sökning kan också ändra vad du skriver automatiskt. Google Seach kan betyda att du försöker hjälpa dig med ord som du menar att du skriver, men det kan vara mycket irriterande.

Om det här är något som du också vill inaktivera kan du. Följ samma steg som du följde förut, men när du är i tangentbordets inställningar trycker du på sökning. Alternativet Predictive Search är den första på listan. Byt bara av det och du är helt upptagen.

Som du kan se är det inte så svårt att stänga av autokorrigeringsfunktionen som du kanske trodde det var. Vissa steg kan variera beroende på tangentbordet du använder, men stegen ska inte vara för olika.


Slutsats

Om du hellre vill ta dina chanser och gå utan autokorrigeringsfunktionen vet du nu vad du behöver göra. Stegen är korta, och du behöver inte vara ett tekniskt geni att göra det. Känner du till en annan metod som jag inte inkluderade? Om så är fallet, lämna en kommentar och dela den med oss.