8 Om: config Tricks du saknar ute i Firefox

Om: config-sidan i Firefox kan du göra mycket bra saker. Du kan göra justeringar som gör Firefox snabbare, minska historikcache eller till och med spara lite RAM. Den om: config-sidan kan du inte alla känna sig bekväma när du är rädd för att du kan misskonfigurera någonting.

Det är vad den här guiden är för att visa dig alla de fantastiska sakerna du kan göra. Följ tipsen, och du kan vara säker på att du bara upplever de bra saker som denna sida har att erbjuda. Du kommer att njuta av de tidigare nämnda fördelarna och mycket mer också.

1. Stäng av förseningen när nya tillägg installeras

Om din Internetanslutning är långsam, är det något som verkligen kommer att vara till nytta. Som standard fördröjer Firefox innan den installerar tillägget. Det kan vara väldigt irriterande när du har bråttom.

För att bli av med den här typen om: config i sökfältet och tryck på enter. När du har kommit över varningen (som du inte ska frukta alls) leta efter alternativet som sägs security.dialog_enable_delay. Ändra bara värdet till noll och du är bra att gå.

2. Öka offline-cachen

Firefox ger dig bara 500 MB när du arbetar offline, men det finns tillfällen när du kanske behöver mer. För att öka offline-cachen använd konfigurationsnamnet browser.cache.offline.capacity och standardbeloppet kommer att vara 512000KB. Ändra bara värdet till något högre än det.

3. Lessen sessionshistorikcachen

Inte alla har en snabb dator, så om Firefox sparar för mycket sessionhistorik cache kommer det att sakta ner det. Alternativet som påverkar antalet sidor Firefox sparar är browser.sessionhistory.max_total_views.

Standardvärdet blir -1 (anpassningsbart). För de bästa resultaten skriver du in mindre än 4, men om din dator har 4 GB är det säkert att gå med 8 eller mer.

Det finns ett annat alternativ du kan ändra som också hjälper datorn att springa snabbare. Genom att ändra alternativet browser.sessionhisotry.max_entries kan du bestämma hur många sidor varje flik sparar i Tillbaka / Vidarehistorik.

Som standard är den inställd på 50, men om du har en långsam dator är det bäst att du byter till 25. Om datorn fortfarande kämpar, sänk sedan den tills du når ett nummer som hjälper datorn att köra snabbare.

4. Håll sökresultaten öppna i en ny flik

Som standard öppnar Firefox resultat i fliken du använder. Det här är definitivt en irritation eftersom du kan behöva den fliken öppen. För att få sökresultaten öppna i en ny flik leta efter alternativet browser.search.openintab i omkring: config och dubbelklicka på det tills det ändras till True.

5. Justera var dina filer laddas ned

Det är vettigt att Firefox sparar allt hämtat innehåll till mappen Windows Download. Men om du behöver de filer som sparas någon annanstans kan du ändra platsen genom att skriva browser.download.folderlist.

Standardnumret är 1 men om du vill spara det på skrivbordet, använd 0. Om du vill spara de nedladdade filerna till samma plats som föregående nedladdning, använd 2.

6. Justera antalet kolumner och rader på sidan Ny flik

Firefox gör det enkelt att återvända till de webbplatser du har bokmärkt. När du öppnar en ny flik ser du de här sidorna i en 3 × 3-miniatyrbild, men tack vare följande trick kan du ändra antalet rader och kolumner.

För att ändra mängden rader skriver du browser.newtabpage.rows och justerar mängden kolumner i browser.newstabpage.columns. Det nya numret beror på hur många du vill ha.

7. Inaktivera animeringar du behöver inte nytt

Att släcka onödiga animationer hjälper också datorn att springa snabbare. Två animeringar som du kan stänga av är följande: browser.tabs.animate och browser.fullscreen.animate. Se till att vrida båda dessa till falska.

8. Minska eller öka antalet föreslagna webbplatser

När du börjar skriva URL-adressen kommer Firefox att visa en serie webbplatser som du tycker att du vill besöka. Om du vill att Firefox antingen visar dig mer eller mindre, finns det något du kan göra.

Skriv browser.urlbar.maxrichresults och ändra nycklarna. Standardnumret är satt till 10, men du kan lägga till det belopp du vill ha.

Slutsats

Den om: config-sidan i Firefox är mycket användbar när du kommer över den skrämmande varningen. Så länge du vet vad du gör, kommer du bara njuta av alla de fantastiska funktionerna den har att erbjuda. Vad är ditt favorittrick? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.