Torka data från Android med bruten skärm

Skärmen på en Android-enhet är förmodligen den mest bräckliga komponenten. Det är mycket vanligt att Android-ägare slutar strandsatta med en enhet som har en bruten, svart eller icke-funktionell skärm. Vad gör du dock när alla dina data finns kvar på enheten? Om enheten fortfarande slås på, finns det några alternativ att prova.

Obs! Om din enhet kör Android 4.0 eller senare kan du säkerhetskopiera enheten med Android SDK för att få data från din telefon att använda på en annan Android-enhet.

Innan du utför något av stegen nedan kanske du vill ta bort SD-kortet. SD-kortet har mycket av dina personuppgifter som musik och foton. Vissa appar använder även SD-kortet för att lagra appdata.

Vissa Android-enheter monterar internminnet som en flyttbar disk när du ansluter dem till datorn. Därifrån kan du dra data över till datorn eller radera den.

Torka data med en av dessa 6 alternativ

Alternativ 1: Torka av Enhetshanteraren

Om du har inställt din Android för att använda Android Enhetshanteraren kan du eventuellt torka enheten därifrån. Kontrollera att enheten är påslagen. Förhoppningsvis kommer det att anslutas till Internet bara bra. Sedan från en dator, öppna Android Enhetshanteraren och välj alternativet för att " Radera " enheten.

Alternativ 2: Torka via Android Lost App

Logga in på Google Play via en dator och försök att trycka på "Android Lost" -appen till din enhet. Om det installeras med framgång kan du kanske slå på enheten och torka den på distans från Android Lost-webbplatsen.

Alternativ 3: Försök att visa ut knappsekvensen för en hård återställning

Du kanske vill räkna ut den exakta knappsekvensen för hård återställning av enheten. Varje enhets hårda återställningssekvens är annorlunda. Om du kanske kan hitta en vän med samma enhet eller få tillgång till en enhet hos en lokal återförsäljare kan du sedan utföra stegen på den andra enheten och följa med på din.

Ett annat bra alternativ för att lära dig stegen skulle vara att besöka YouTube och söka efter en video om hur du återställer fabriksnivån eller hårdåterställning av din specifika modell Android. Du kan då följa med videon på din egen enhet. Det är svårt att göra, men möjligt!

Alternativ 4: Använd Android SDK (endast root med USB-felsökning aktiverat)

Om du har rotat din Android och råkar ha aktiverat USB-felsökning på enheten innan du förlorade möjligheten att använda skärmen, har du lycka till. Du kan helt enkelt installera SDK Tools eller Android SDK på din dator, använd sedan ett ADB-kommando för att torka data.

  1. Skriv in mappen Plattformsverktyg:

    " Adb-skal " tryck sedan på " Enter ".

  2. Från ADB-prompten skriver du:

    " Torka data " och tryck sedan på " Enter ".

Om du ser ett meddelande som säger " Färdig radering / data " har du torkat data från enheten.

Alternativ 5: Byt ut skärmen

Självklart finns det många ställen som ersätter telefon- och tablettskärmar. Personer som är kunniga nog kan vilja köpa en ersättningsskärm från en av många webbplatser som säljer och ersätter dem. Det finns också gör det själv webbplatser som visar dig hur du ersätter skärmen. Det finns alltid en chans som kanske inte fungerar men det är ett väldigt dyrt sätt att ta reda på det.

Alternativ 6: Skada enheten fysiskt

Sist men inte minst kan du fysiskt skada enheten. Smash det i små bitar. Vissa människor tror att det inte finns något riktigt sätt att vara säker på att enheten är skadad till den punkt där data inte kan återställas. Men vem kommer att stör messing med din knäppta enhet bara för att se dina bilder från jul 3 år sedan?

Du är på en hård plats. Ingen vill riskera att lämna data på en enhet. Jag hoppas att ett av ovanstående steg hjälpte dig. Om du kom med din egen lösning, snälla dela den i kommentarfältet nedan.