Windows fast vid "Använda grupppolicy"

Om din Microsoft Windows-dator är i en företags- eller skolmiljö kan du få problem där datorn sitter fast vid " Använda grupprincip " när du loggar in på datorn. Denna process bör inte ta mer än några minuter, men kan ibland fastna i timmar. Om du har fastnat, försök med dessa steg.

Koppla från nätverket

Om du är i en nypa och inte kan vänta längre, försök koppla bort nätverkskabeln om du är ansluten via ett kabelanslutet nätverk. Om du är ansluten via Wi-Fi, försök stänga av den.

När du har kopplat från nätverket borde du logga in direkt. Anslut nätverkskabeln igen och fortsätt att fungera som vanligt. Du kan försöka starta om datorn och låta grupprincipen gälla när du har mer tid.

Om problemet kvarstår bör du kontakta din IT-avdelning för hjälp.

Felsöka varför datorn stannar vid "Använda grupppolicy"

Använd bortkoppling från nätverkstrick ovan för att bli inloggad i datorn, följ sedan dessa steg för att ta reda på grupppolicyproblemen.

  1. Aktivera grupprinciploggning.
  2. Se till att mappen " usermode " skapas på " C: \ Windows \ Debug ".
  3. Starta om datorn och vänta tills datorn stannar vid " Använda grupppolicy ". Observera var exakt det fastnar (dvs "Registret", "Körkortspolicy", "Filmpolicy", etc.).
  4. Koppla bort datorn från nätverket efter några minuter.
  5. När datorn fortsätter att logga in, anslut nätkabeln igen.
  6. Kontrollera felsökningsloggen. Den kommer att ligga på " C: \ Windows \ Debug \ usermode ".
  7. Kontrollera tidsstämplarna i loggfilen för att se var grupppolitiken stämmer. Loggen och kunskapen om var exakta saker fastnade i steg 3 borde leda dig till vilken grupppolicy du behöver ändra.

Här är några andra tips som hjälper dig att felsöka problemet:

  • Använd kommandot " gpresult.msc " för att se listan över grupppolicyer som tillämpas på com
  • Kontrollera om det finns korrigeringar eller uppdateringar som släppts av Microsoft som kan åtgärda problemet.
  • Det kan hända att du felsöker anslutningsproblem med det här problemet. Drivkartläggningsprinciper är vanligtvis ett problem om det finns en svag nätverksanslutning.