Windows: "Access Denied" När Running Attrib

Idag hjälpte jag en Microsoft Windows 10-användare som inte kunde läsa eller skriva till filer i en mapp på nätverket. Jag tänkte att något sattes på de filer som hade dem inställda på att läsa endast. Så jag sprang följande DOS-kommando i mappen som innehåller filerna:

attrib *.* -r +a -s -h /s

Några av filerna ändrades bra, men andra slängde ett tillträde förnekat felmeddelande. Det finns några saker att kontrollera när det händer. Vi täcker de vanligaste i den här guiden.

1. Var säker Du kör kommandot med administratörsrättigheter

  1. Klicka på " Start " och skriv sedan " CMD ".
  2. Högerklicka på " Kommandotolk " och välj sedan " Kör som administratör ". Detta ger dig rättigheter.
  3. Skriv attrib-kommandot

2. Kontrollera om filen är i bruk

Är några av filerna som används av ett program eller öppnas på en annan dator som är ansluten? Se till att inget har tillgång till filen när du försöker köra attrib. Om du inte kan spåra om filen är i bruk kanske du vill försöka starta datorn i Säkert läge.

3. Kontrollera behörigheter

Har du tillgång till alla filer du kör attrib på? Du kan kontrollera detta med följande steg:

  1. Högerklicka på den mapp du arbetar med och välj sedan " Egenskaper ".
  2. Välj " Säkerhet ".
  3. Välj " Redigera ... " -knappen för att redigera behörigheter.
  4. Välj " Lägg till ... ".
  5. Skriv ditt användarnamn för att bara tillåta din kontoåtkomst eller skriv " ALLA " för att ge åtkomst till någon. Välj " OK " när du är redo.
  6. Med det konto som du just lagt till med höjdljus i " Grupp eller användarnamn " -området, välj " Tillåt " kontrollen för " Full kontroll ". Välj " OK " när du är redo.

4. Kontrollera filsystemet eller disken

Det är mycket vanligt för attrib att kasta "Access Denied" -fel om det finns problem med hårddisken. Prova att köra CHKDSK /F på enheten från en DOS-kommandoprompt och försök sedan köra attrib igen när den är klar.

Förhoppningsvis hjälpte en uppsättning instruktioner ovan. Var god och dela med dig av dina erfarenheter i kommentarfältet nedan.