Windows 10: Hur skickar du fjärrhjälp inbjudan

Om du har en vän som har problem med datorn i sitt Microsoft Windows 10-system, eller om du bara behöver visa dem hur man gör något, kan du hjälpa dem direkt från var du sitter. Program som WinVNC eller LogMeIn brukade vara vad som behövdes för att komma åt en dator på distans. De behöver inte längre längre eftersom Windows 10, 8 och 7 alla har Windows Remote Assistance som är inbyggda i operativsystemet. Så här använder du funktionen.

Skicka inbjudan till kontrolldator

 1. Håll Windows-tangenten och tryck sedan på " R " för att öppna rutan Kör .
 2. Skriv " msra " och tryck sedan på " Enter "
 3. Välj " Bjud in någon du litar på att hjälpa dig ".

 4. Du kan eventuellt välja " Använd e-post för att skicka en inbjudan " om din standard e-postklient är korrekt inställd. Det här alternativet startar automatiskt ett e-postmeddelande och lägger till den bilaga du behöver. Allt du behöver göra är att skriva in e-postadressen till den person du skickar den till och skicka den till. I de flesta fall måste du välja " Spara den här inbjudan som en fil " och fortsätt med nästa steg.

 5. Välj en plats för att spara inbjudningsfilen. Jag gillar att placera den där jag kan hitta den på skrivbordet. Välj en plats och välj sedan " Spara ".

 6. Ett fönster öppnas med ett lösenord. Håll det här fönstret öppet, annars kommer sessionen att sluta.

 7. Skriv ett nytt e-postmeddelande med vilken e-posttjänst du använder. Ange lösenordet du tillhandahölls och bifoga inbjudningsfilen till meddelandet. Skicka den till den person du vill ansluta till din dator.

Anslut till en dator efter mottagningsinbjudan

 1. Håll Windows-tangenten och tryck sedan på " R " för att öppna rutan Kör .
 2. Skriv " msra " och tryck sedan på " Enter ".
 3. Välj " Hjälp någon som har bjudit in dig ".
 4. Välj " Använd en inbjudningsfil ".
 5. Välj inbjudningsfilen.

 6. Skriv in lösenordet i e-postmeddelandet.

 7. Välj " OK " och du är ansluten och kan styra skrivbordet med hjälp av fjärrhjälp.