Kommer någon laddare att arbeta med min telefon eller Tablet?

Du köpte den här telefonen, den telefonen och ett par tabletter också. Under åren har du förmodligen lagrat tillräckligt med USB-laddare och kablar för att få en ansluten till ett uttag i varje enskilt rum i ditt hem. Så du kan ansluta din Moto G5 till en laddare till din Galaxy S9, eller din iPhone till en laddare till din iPad. Är det här OK att göra ändå? Du undrar "Kan jag använda någon laddare med min telefon eller surfplatta?"

Det var en gång när mobilladdare var olika. Du måste kontrollera laddarens utspänning och se till att den matchade vad din enhet stöder innan du säkert kan använda den. Att bli fel skulle resultera i en enhet som inte fungerar eller sämre, slås aldrig på igen.

För att lösa detta problem samlades tillverkare 2007 och bestämde sig för en standard för USB-laddning. Som ett resultat kommer nästan alla telefoner och surfplattor nu med en USB-laddare som kan användas utbytbart mellan enheter utan några problem. En enhet som stöder batteriladdning 1.1 eller senare kommer att upptäcka och hantera mängden ström som levereras till enheten och anpassa sig därefter.

Det betyder att du kan gärna använda någon av dina USB-laddare som medföljer din telefon eller surfplatta med någon annan telefon eller surfplatta som gjorts efter 2007 utan oro. iPhone-adapter till en Android USB-C-port? Säker! Använd en Android-adapter på en iPad-blixtport? Inga problem! Du kan använda en laddare med din telefon så länge den gjordes efter 2007 års överenskommelse.


Billiga "Penny" Laddare, Kablar, och köpt online

De 50 cent laddare kan se ganska attraktiva, men experiment har visat att kända varumärken fungerar bättre och är mycket säkrare att använda. Inte billigt ut! Billiga kablar och laddare har blivit ett utbrett problem de senaste åren. Det är ett sådant problem att Amazon måste förbjuda billiga, icke-kompatibla kablar från att säljas på deras webbplats.

Håll dig till varumärken som Belkin, Monster eller det företag som tillverkat din enhet.


FAQ

Använder du en adapter för att konvertera en laddare och kabel till en annan typ av kontakt?

Ja, förutsatt att du inte "billigt ut" på adaptern, laddaren eller kabeln. Till exempel bör du kunna använda en laddare med ett USB-C-kontakt med en adapter till en iPhone, eller Micro-USB-kontakt bara bra. Gammal 30-stifts iPhone laddare och kabel med adapter för att konvertera till USB-C? Inga problem.

Vad sägs om att bara använda en USB-port för att ladda utan en laddare?

Du kan ansluta enheten till en USB-port och enheten laddas bara bra.

Jag har en gammal telefonadapter. Hur vet jag om det kommer att fungera med någon laddare?

Du måste se om telefonen stöder USB-laddningsspecifikation 1.1 eller högre. Det är ofta ganska svårt att hitta den här informationen, eftersom den ofta inte är upptagen i produkthandböckerna. Vissa tillverkare listar det i specifikationssektionen på deras hemsida. Du behöver i de flesta fall "Google det".

Jag har anslutit en laddare till min enhet och jag har en röd X över batteriikonen. Varför händer detta?

Den röda X-batterisymbolen låter dig veta att laddaren endast levererar en liten mängd ström till enheten och det kan inte laddas så fort som möjligt. Det bör inte vara någon fara och du kan fortsätta ladda enheten, om än långsamt.

Min enhet stöder inte USB-laddningsspecifikation 1.1. Vad gör jag?

Du måste använda laddaren som följde med enheten. Om den ursprungliga laddaren inte är tillgänglig måste du använda en annan laddare med samma kontakt som stöder samma utsignal som originalladdaren.

Jag läste ett annat inlägg som säger att jag inte kan blanda laddare. Varför säger du annorlunda?

Många människor är felinformerade fortfarande för att de är vana vid hur sakerna brukade vara. De kanske inte vet om de nya standarderna och antar att inget har förändrats. Jag jämför det med människor som fortfarande säger att du inte ska ladda ditt telefonbatteri tills det är helt urladdat. Gamla uppgifter som detta har resulterat i mycket felaktig information som publiceras om USB-laddning.

Ytterligare läsning

  • Hur USB-laddning fungerar, eller hur man undviker att blåsa upp din smartphone @ExtremeTech