Varför är min Windows-datorskärm sidled?

Ibland verkar livet bara gå i sidled, eller hur? Allt kommer att springa smidigt och sedan BAM! Sidled. Samma sak kan hända med din dataskärm och är ganska freaky första gången det händer med dig. När det här underbara lilla mysteriet visade sig på min egen bärbara dator stirrade jag på det för troligen trettio sekunder. Jag hade noll ord som gick igenom mitt huvud. Inga korrigeringar. Inga idéer. Bara ... insåg att min bärbara dator antingen hade besatt eller döende en sista död.

Självklart snappade jag ut ur det och började undersöka. Jag andades lätt det andra jag insåg hur vanligt detta är och hur enkelt det är att fixa.

Vad orsakar en skärm att gå i sidled?

Ärligt talat är det enda "korrekta" svaret här att du sannolikt slår en kombination av nycklar som du inte menade att. Detta resulterade då i att dina skärm- eller orienteringsinställningar ändras. Windows är mångsidig och underbar, men har definitivt sina egenskaper. Med en bärbar dator hela tiden kan jag inte berätta för dig hur många konstiga saker jag slutar göra för att mina armar blir trötta, sakta driva för att vila på kanten och börja slå slumpmässiga nyckelkombinationer.

Det viktigaste att veta här är hur man fixar det, eller hur? Det finns några olika saker du kan göra, så låt oss börja med det enklaste först.


Hur man fixar sidled datorskärm med hjälp av CTRL, ALT och piltangenter

Först försök hålla ner dina CTRL, ALT och pil upp- tangenterna samtidigt. Detta borde lösa problemet för dig omedelbart. Om det inte gör det och skärmen ändras fortfarande i en riktning ska den inte vara eller bara svänger sig delvis, använd CTRL, ALT och andra piltangenter tills den vrider sig upp till höger.


Så här fixar du sidoskärmen genom att ändra orientering

Det första du behöver göra är att högerklicka var som helst på skrivbordet och välj "Skärminställningar" .

Bläddra ner sidan något tills du hittar var det står "Orientering" i valen till höger.

Om "Landskap" inte är markerat välj det nu. Detta borde lösa problemet. Om det inte gör det, låt oss gå vidare till nästa metod!


Så här fixar du sidoväggar genom att ändra grafikinställningar

Grafikkortsinställningar kan ändras ibland - jag svär det! Jag lovar att det har hänt mig, och ingen kommer att övertyga mig annars. Att kontrollera dessa inställningar är en utmärkt idé.

Högerklicka på skrivbordet igen. Den här gången vill jag att du ska rulla ner och välja "Graphics" . Från rutan som öppnar till höger välj "Rotation" .

Nästa ruta som dyker upp till höger gör att du kan göra tredubblett säker på att det allra bästa alternativet är valt, vilket är "Rotate to 0 Degrees" . Om det inte är det, klicka på det nu.


Vad händer om min skärm fortfarande är sidled?

Detta kommer sällan att hända, tack och lov. Om problemet kvarstår efter att alla ovanstående saker har testats måste du utföra en snabb systemåterställning .

Klicka på din "Start" -knapp och skriv in "Systemåterställning" När systemrutan öppnas ser du vanligtvis bara en återställd punkt som anges. I det nedre vänstra hörnet placerar du ett kryss i rutan som säger "Visa fler återställningspunkter" . När de är alla listade klickar du på den senaste återställningspunkten som skapades innan problemet på sidled började. Nu klickar du bara på "Nästa" och sedan "Slutför" . Processen tar inte lång tid, och ditt problem har nu lösts.

Tänk på att alla drivrutiner, uppdateringar eller appar installerade sedan återställningsplatsen nu är borta. Ingen av dina filer kommer dock att beröras.

Har du varit tvungen att hantera en sidoskärm? Vilken metod fixade saker för dig?

Som alltid ... glad dator!