Varför använder min Android så mycket data?

Med alla funktioner som finns tillgängliga på Android-enheter dessa dagar blir det vanligare att människor överstiger deras datakap på sin trådlösa plan. Det lämnar många människor undrar varför deras Android använder oss så mycket data. Oroa dig dock inte. Vi kan hjälpa dig att sänka din dataförbrukning och få kontroll över den här handledningen. Följ bara dessa steg.

1. Anslut till Wi-Fi när som helst

Det här kan verka som en no-brainer, men jag vet massor av Android-användare som inte är medvetna om när de är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk och när de inte är. Ställ in din Android på ditt hem och arbeta Wi-Fi-nätverk om det är tillgängligt. Anslut till tillgängliga Wi-Fi-nätverk när du är på restauranger, barer eller något annat företag som tillhandahåller Wi-Fi. Om du gör det kommer det att hindra din Android från att använda så mycket data i din trådlösa plan och som en bonus sparar du dyrbar batterikraft.

2. Kontrollera datanvändning i inställningar

Kontrollera om du vill se vilka appar som använder data. På många nyare Android-enheter kan du gå till " Inställningar "> " Användning av data "> " Användning av mobildata " och rulla sedan ned för att se vilka appar som använder flest data. När du har identifierat de appar som använder dina data utforskar du inställningarna för varje app och ser om det finns några inställningar som du kan inaktivera för att förhindra data över din trådlösa leverantörsanslutning. Du kan också avinstallera appen helt och hållet om du inte behöver det.

Kolla sociala appar

Sociala medier apps tenderar att använda de flesta data om installationen med vissa konfigurationer. Google+ appen verkar vara en viktig dataätare för många Android-användare dessa dagar med funktionen "Automatisk säkerhetskopiering" som automatiskt laddar upp varje foto och video du tar till Google+. Facebook är en annan app som kan beskatta ditt batteri genom att ständigt visa meddelanden.

Kontrollera avsnittet " Inställningar " i alla dina sociala appar och se till att inget är inställt på att automatiskt ladda upp dina saker, eller att de i alla fall bara lägger upp dem när de är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk. Ange intervallen för dina appar för att bara synkronisera data några timmar i stället för var 15: e minut.

Begränsa Visa foton och videoklipp

Om du upprepade gånger tittar på bilder och videoklipp på nätet kommer den att äta bort vid din månatliga datalokalisering. Försök att hålla dina besök på Facebook, Pinterest, Instagram och Twitter minst i ditt trådlösa datanätverk och spara det för när du är på Wi-Fi.

Kontrollera datasynkroniseringsintervaller

Hur ofta behöver du dina data för att uppdatera på din Android? Kan du i några fall leva utan uppdaterad data i några timmar? Om din kalender, kontakter och e-post synkroniseras var 15: e minut kan det verkligen tömma dina data. Ta en titt under " Inställningar "> " Konton " och ställ in din e-post, kalender och kontakta appar för att synkronisera data några timmar eller ställa in dem endast synkroniseras när de är anslutna till Wi-Fi.

Messaging

Det finns en myriad av meddelandeprogram tillgängliga dessa dagar. Snapchat och Facebook Messenger är de vanligaste meddelandeprogrammen. Dessa appar skickar och tar emot data kontinuerligt och framåt. Det kan lägga upp mycket efter dig och en vän byter några bilder och videoklipp ett par gånger.

Håll meddelanden till ett minimum medan du inte är ansluten till Wi-Fi om du kör in i datakapsproblem. Ännu viktigare, inaktivera meddelandetjänster som du kanske inte använder.

Inaktivera automatisk uppdateringsapplikationer

Den här är en stor. Se till att appen Google Play inte är inställd att automatiskt uppdatera dina appar medan du är på den trådlösa leverantörens nätverk. Öppna Google Play och tryck sedan på menyn i övre vänstra hörnet. Välj " Inställningar " och se till att inställningen " Autouppdatera appar " är inställd på " Uppdatera inte program automatiskt " eller " Autouppdatera appar via Wi-Fi bara ".

Jag hoppas att den här listan hjälper dig på din väg att begränsa användningen av data på din trådlösa plan. Har du något att lägga till? Slå mig i kommentarfältet.