Varför går min Android så långsam?

När du först får din helt nya Android-telefon, går den så smidig. Du är fascinerad av hur lyhörd det är. Sedan går några månader. Plötsligt måste du trycka på saker två gånger för att det ska kunna reagera. Apps tar nu för alltid att ladda. Vad hände? Varför går det så långsamt? Det kan finnas några orsaker.

1 - Apptjänster som körs i bakgrunden vid start

Vissa appar installerar tjänster som ständigt körs i bakgrunden. När du installerar fler och fler appar kan det hända att fler objekt löper kontinuerligt. Detta kan använda upp dyrbart minne. Starta om din Android och kolla sedan under " Inställningar "> " Apps "> " Running " för att se en lista. Avinstallera eller inaktivera appar som är associerade med de tjänster som du inte behöver om det är möjligt.

Skärmen "Running" i appinställningar ger information om appar som körs i bakgrunden.

2 - Inte tillräckligt med minne

Om du har laddat din Android med massor av appar och data kan den sakta ner enheten avsevärt. Kontrollera hur mycket minne du har tillgängligt under " Inställningar "> " Lagring ", kolla sedan på Tillgänglig lagring. Ju mer du har tillgång till, desto bättre. Överväg borttagning av inaktiverande appar som du inte behöver under " Inställningar "> " Apps ".


3 - Skräp i cachen

Det finns en cachepartition på de flesta Android-enheter som lagrar objekt som är mest tillgängliga. Efter ett tag kan det bli igensatt med skräp och orsakar långsam prestanda. Du kan vanligtvis torka cacheminnet genom att öppna återställningsskärmen vid start. Varje enhet har sin egen metod för åtkomst till skärmen.

Rooted användare hävdar ibland att rensning av "Dalvik Cache" hjälper till med hastighet. Stegen för att rensa Dalvik Cache skiljer sig åt beroende på vilken ROM och enhet du använder. Så du måste "Google det" om du vill lära dig hur det är gjort.

En typisk återställningsskärm för en Android-enhet.

4 - SD-kort

Var säker på att du använder ett SD-kort med hög prestanda 10. Ett kort som är klass 10 eller högre hjälper till att läsa / skriva hastigheter ganska, vilket resulterar i bättre hastighetsprestanda.


5 - Widgets

Om du har många widgets på startskärmen kan de använda mycket resurser eftersom de animerar eller försöker ansluta till nätverket.

Ta bort alla widgets du kan göra utan att trycka på och hålla dem och dra sedan dem till " Ta bort ".


6 - Din enhet är för gammal för den version av Android du kör

Enhetsmakare vill göra sitt bästa för att ge den senaste versionen av Android OS till sina användare. Vid några tillfällen har över-the-air uppdateringar tillhandahållits till enheter som inte borde ha. Till exempel kan kör Android 6.0 på en Samsung Galaxy S5 vara för mycket för att hårdvaran ska hantera.

Vissa människor kan rotera enheten och försöka skjuta ett nyare OS på deras enhet, vilket resulterar i trög prestanda. Du måste stänga av några av klockorna och visselpiporna, som animeringar eller ljud så hårdvaran behöver inte fungera så svårt. Nedgradering av din version av Android kan också bidra till att öka hastigheten.

Tja, det täcker några av anledningarna till att din Android körs så långsamt. Har du några råd för att påskynda din Android? Vänligen dela dem i kommentarfältet.