Varför säger min telefon "Endast nödsamtal"?

Skärmen på din telefon visar meddelandet " Endast nödsamtal " och du undrar varför? I det här inlägget kommer vi att täcka de vanliga sakerna som orsakar att meddelandet visas på din telefon och inte tillåter dig att ringa vanliga samtal.

1. Betalade du din faktura?

Har det varit ett tag sedan du betalade din trådlösa operatör? Om så är fallet kan din operatör ha stängt av din tjänst. Se till att din trådlösa faktura är betalad och telefonen ska återgå till normal ganska snabbt.

2. Är ditt SIM-kort sitter ordentligt?

Om ditt SIM-kort inte är inlagt eller inte sitter ordentligt kan det leda till att telefonen endast tillåter samtal till 911. Kontrollera att SIM-kortet är ordentligt satt i spåret. Det kan inte skadas för att ta bort det och sätta tillbaka det.

SIM-kortet är väldigt liten. Det handlar vanligen om storleken på en fingernagel och ligger någonstans nära batteriet eller i en utmatningsbar lucka på sidan. Om du inte vet var SIM-kortet finns på din enhet, leta efter dokumentation för enheten.

Du kan också vilja prova ett annat SIM-kort om det är defekt. Du bör kunna få ett ersättat SIM-kort från din trådlösa operatör utan kostnad.

Obs! Inte alla enheter använder ett SIM-kort, men de flesta gör idag.

3. Har du startat om din telefon?

Om du inte har försökt slå av telefonen ändå gör du det. Stäng av den och låt den sitta i några sekunder innan du sätter på den igen.

4. Finns det ett serviceavbrott?

Ibland kan det finnas ett problem med bärarens nätverk som gör att telefonen inte fungerar som den ska. I vissa fall visar telefonen bara meddelandet "Nödsamtal".

5. Får du en riktig signal?

I vissa sällsynta fall kan din telefon visa meddelandet "Endast nödsamtal" när det inte går att ansluta till ett trådlöst torn på ditt nätverk. Det tillåter nödsamtal eftersom det är anslutet till ett torn som inte ingår i din trådlösa operatörs nätverk.

Du kanske vill kontrollera om din telefon har en inställning som låter dig ringa under "Roaming". Om du gör det kan din trådlösa operatör debitera mer för samtal.

6. Sista utväg - Fabriksåterställning

Om du har försökt alla ovanstående saker och meddelandet "Endast nödsamtal" fortfarande visas kan du försöka att fabriksåterställa enheten. En fabriksåterställning tar bort alla data från telefonens minne. Så var noga med att alla data är säkerhetskopierade innan du fortsätter med det här alternativet.

Om du inte är säker på hur du återställer din telefon, sök efter dokumentation för din specifika enhet eller utför en Google-sökning på ämnet.