Varför startar Android slumpmässigt om?

En vanlig fråga som Android-användare kan fråga är "Varför startar min Android slumpmässigt i sig?" Vid en eller annan punkt har varje Android-enhet som jag ägde haft problemet. Det finns några vanliga orsaker som din Android kanske startar om på egen hand. Låt oss ta en titt på dem och se om vi kan fixa det.

Orsak # 1 - Dåliga appar

I de flesta fall orsakas slumpmässig omstart av en app med dålig kvalitet. Försök avinstallera appar som du inte använder. Se till att de appar som du använder är tillförlitliga, särskilt de appar som hanterar e-post eller textmeddelanden. Min fru upptäckte nyligen att hennes Galaxy S5 skulle starta om ibland när man mottog ett textmeddelande. Byter från Verizon Messaging-appen till Hangouts för textmeddelanden som åtgärdar problemet.

Du kan också få en app att springa i bakgrunden som orsakar att Android startas slumpmässigt. När en bakgrundsapp är den misstänkta orsaken, försök följande, helst i följande ordning:

  1. Avinstallera appar som du inte nödvändigtvis behöver. Detta gäller speciellt för alla appar som styr ljud, ringsignaler, tapeter, har fina widgets eller använder GPS.
  2. Se till att alla appar är på den senaste versionen. Uppgradera allt du har från Play Butik genom att gå till " Meny "> " Inställningar "> " Mina Apps ".
  3. Avinstallera appar som körs i bakgrunden. Från en frisk omstart, gå till " Inställningar "> " Mer ... "> " Program "> " Running ". Om du ser något listat kan du leva utan att avinstallera det. Om du inte kan avinstallera det, frysa appen om möjligt.

Orsak # 2 - Systemapplikationer är inaktiverade

Spelade du dig med att inaktivera Android-appar? Om du gick för långt och inaktiverade appar som krävs för att köra Android OS, kan det orsaka att du startar om problemet. Ta en titt under " Inställningar "> " Program " och svep över till listan över appar som är " Avstängda " eller " Inaktiverade " och aktivera alla appar som kan behövas för att enheten ska fungera korrekt.


Orsak # 3 - Överhettning

Många Android-enheter är utformade för att stänga av automatiskt om de blir för heta. Om du har enheten på 100 graders dag när du försöker använda 4G, GPS och skärmen är inställd på den ljusaste inställningen, kan den starta om sig själv eller stänga av. Försök att ta det lugnt och kanske inaktivera funktioner du inte behöver.

Överhettningsavstängningar bör dock inte vara ett vanligt problem. Om enheten överhettas regelbundet, kontakta återförsäljaren eller tillverkaren om det.


Orsak # 4 - Löst batteri

Självklart förekommer det här problemet endast på enheter med ett flyttbart batteri. Min Droid 1 och Samsung Galaxy S4 var berömda för att omedelbart starta om. Ibland skulle de stänga av och aldrig återvända. Det visade sig att i båda fallen kom batteriet lite löst. Bara en liten jab på enheten skulle snabbt lossas, sedan sätta tillbaka batteriet och få det att återställas.

Den vanligaste orsaken till detta är att bakstycket har blivit något böjd och inte längre håller batteriet på plats. En annan anledning är att guldbatterierna är böjda i form. Med tiden kan kontakterna bli slitna.

Det finns två sätt att hantera ett problem med ett löst batteri:

    1. Köp lite monteringstejp, sätt sedan ett litet stycke på ett bakre omslag så att batteriet hålls på plats bättre.

  1. Stäng av enheten, ta bort baksatsen och lossa batteriet. Placera batterikontakterna. Om möjligt, använd en liten skruvmejsel för att sticka kontakterna i en position där de kommer att få bättre kontakt med batteriet.


Orsak # 5 - Korrupt systemprogramvara

Ibland blir Android-systemprogramvaran skadad. Om du använder en anpassad Android-ROM, försök en annan version av ROM-ROM eller en annan typ av ROM helt och hållet. Om du inte använder en anpassad ROM, kan det vara bara att försöka återställa en fabriksåterställning. Se till att en fabriksåterställning raderar data från enheten. På de flesta Android-enheter kan du göra en fabriksåterställning genom att gå till " Inställningar "> " Säkerhetskopiera och återställa "> " Återställ enhet ".


Orsak # 6 - Stoppknapp

Ibland kan " Power " -knappen få lite vatten eller gunk fast i det. Var säker på att inget har fastnat i knappöppningen. Kontrollera också att ditt fall inte trycker på knappen alls.


Orsak # 7 - Defekt maskinvara

Om allt ovan har testats och din Android fortfarande slumpmässigt startar om sig själv kanske du bara har en dålig enhet. Kontakta återförsäljaren eller tillverkaren om problemet. Du kanske inte har det alternativet om du har en anpassad Android ROM installerad. I så fall kanske du vill ta din fråga till tillverkaren av din specifika ROM.


FAQ

Min Android har låg batterinivå och startar om när den är inkopplad. Varför gör det här?

Du ger antagligen inte tillräckligt med ström. Se till att du använder rätt strömadapter och kabel och anslut Android till ett vägguttag, inte en dator eller annan enhet med USB-portar.

Har du några andra råd för din Android som startar om? Dela det i avsnittet Kommentarer nedan.