Varför gör Android Apps "Force Close"?

Vi har alla haft den envisa appen som bara inte kommer att fungera. Android-användare är ständigt hälsade med det "Programmen har slutat oväntat. Vänligen försök igen. "Meddelande när du behöver använda appen mest. Ditt enda val är att trycka på "Force close" för att lämna appen. Många har frågat mig "Varför gör Android apps Force Close?" Det är inte en lätt fråga att svara på. Det kan finnas många anledningar.

I allmänhet tvingas apps stänga eftersom de har stött på ett villkor att de inte är kodade att hantera. Till exempel, låt oss säga att en given app använder en kamera med framåtvänd kamera för videokonferenser. När du startar den försöker den komma åt den främre kameran. Men din telefon har ingen frontkamera. Om programmet inte är programmerat på ett sätt som hanterar den situationen kan det hända att ett "Force close" felmeddelande visas. Programkoden måste uttryckligen skrivas inom appen för att hantera en situation där det inte finns någon framåtvänd kamera för att förhindra felet.

Några tvingande stängningar kan orsakas av problem med programkompatibilitet. Om en app skrevs för att använda resurser i Android 2.2 och du kör Android 8.0. Appen kanske inte kan köras korrekt eftersom den inte är programmerad att göra något om resursen inte är närvarande. Detsamma gäller resurser som minne. Om appen måste använda 100 MB RAM för att fungera och din enhet endast har 64 MB tillgänglig, kan den ge upp och tvinga nära.

Fixing Common Force Close Problem

Oftast tvingas nära meddelanden orsakas av appen med åtkomst till skadad data. Av en eller annan anledning förväntar appen att en del data är tillgängliga och inte kan komma åt den. Eftersom programmet inte är programmerat eller "berättat" vad man ska göra i sådana situationer är resultatet en kraft nära. I dessa fall kan du vanligtvis rensa problemet genom att gå till Inställningar> Appar> Appnamn> Rensa data . Om det inte fungerar kan du kontakta utvecklaren av appen för råd.

Det finns väldigt lite användare som kan göra för att förhindra tvinga nära fel. Men du kan vanligtvis hitta en lösning för appproblem i olika Android-forum i hela Interwebs eller genom att använda en alternativ app. Gilla det eller inte, tvinga nära fel är helt enkelt en del av en Android ägares liv.