Var kan jag ladda ner gratis e-böcker för min nook eller Kindle

Om du just har köpt en eBook-läsare som Nook, Amazon Kindle eller Kindle Fire, kanske du inte har råd med att köpa e-böcker strax efter att du har plungat ner hundratals dollar för enheten. Det finns dock alternativ. Lyckligtvis finns det gratis e-böcker där ute, men de är ofta svåra att hitta. Här är några bra alternativ för att starta ditt bibliotek utan att spendera en krona.

Amazon Top 100 Free

För Kindle-användare har Amazon en lista över 100 bästa böcker som är tillgängliga gratis. Förvånansvärt är många av dem ganska bra.


Google Böcker

Google Böcker är kanske den största källan till gratis e-böcker.

  1. Gå till books.google.com.
  2. Gör en sökning och välj sedan länken Avancerad boksökning .

  3. Ange ditt sökord och välj endast alternativknappen Full view . Detta begränsar dina sökningar till att endast omfatta hela böcker. Annars får du dela böcker och prover.

  4. När du väl har valt en bok finns ett alternativ i det övre högra hörnet av skärmen tillgängligt. Du kan ladda ner e-boken i EPUB eller PDF-format och överför sedan filen till din Nook med en USB-anslutning till din dator.


Projekt Gutenberg

Detta projekt för att digitalisera de största böckerna innehåller över 57 000 gratis böcker med världens största litteratur. Alla tillgängliga på deras hemsida i epub och Kindle-format.


Barnes & Noble

Barnes & Noble har en sektion för gratis e-böcker. Om du frågade mig, är de böcker som är tillgängliga på den här webbplatsen ganska patetiska och inte riktigt värda att titta på, men du kan hitta en eller två som du värderar beroende på din personliga smak. De är åtminstone bra för att testa funktionaliteten hos din enhet.


Planet eBook

Detta är det alternativ jag föredrar. Jag gillar klassiker, och många av dem är offentliga. Planet eBook gör många klassiker lättillgängliga i PDF-format och de ser bra ut på Nook. De har till och med 1 sid eller 2 sidformatalternativ i varje fil. Få bra böcker som Frankenstein, Les Miserables och 1984 gratis.


ManyBooks.net

Över 29 000 e-böcker finns tillgängliga, och alla är gratis. ManyBooks.net har det mest omfattande urvalet av gratis e-böcker jag har sett, liksom det mest omfattande urvalet av nedladdningsbara format. Tack vare Xseraph för att rekommendera den här.

Jag hoppas att det här ger dig tillräckligt med alternativ för gratis eBook-läsning på Nook. Om du har några webbplatser som du har upptäckt kan du dela dem i kommentarfältet.