WhatsApp: Hur man gör bilder och videoklipp tar upp mindre utrymme

Att spara lagringsutrymme med WhatsApp kan nästan vara ett uppdrag omöjligt. Varför? Om WhatsApp är din primära meddelandeprogram finns det en bra chans att du får de flesta av dina videoklipp och bilder trodde det.

Låt mig inte börja om antalet bilder och video du kan få från alla grupper du är säker på. Av någon anledning trodde någon att du ville se alla 100 bilder på hur blomman blommar. Det här är vad du kan göra om du ska fortsätta använda WhatsApp utan att behöva oroa dig för ditt interna lagringsutrymme.

Förhindra WhatsApp från att hämta all Media Received

Om du inte vill ha alla dessa blombilder på din Android: s interna lagring, finns det något du kan göra åt det. Genom att gå in i WhatsApps inställning kan du förhindra att alla typer av media laddas ner eller bara tillåter specifika.

För att ställa in det här, öppna WhatsApp och tryck på de tre prickarna längst upp till höger. Välj Inställningar och sedan Användning av data och lagring. Under avsnittet Automatisk automatisk nedladdning ser du vad appen hämtar när du använder din mobildata när du är på WiFi.

Oavsett om du väljer alternativen WiFi eller mobila data får du samma resultat. Lägg till ett kryssrutor för vilken typ av filer du alltid vill att appen ska hämta.

Om du till exempel bara vill att WhatsApp ska hämta apps när du är ansluten till WiFi trycker du på rutan till vänster om alternativet för att lägga till kryssrutan. När du har kontrollerat vilken typ av filer du vill ladda ner automatiskt, tryck på OK för att spara dina ändringar.


Förhindra att nyligen skickat innehåll hämtas (specifika kontakter)

Knacka på profilbilden för den oöverkomliga kontakten som alltid skickar alltför många bilder.

När den personens profilbild expanderar trycker du på ikonen längst ner till höger. Välj alternativet Media Synlighet, det kommer att vara det tredje. När du har knackat på det här alternativet ser du tre alternativ: Standard (Ja), Ja och Nej

Välj Nej, och från den tiden till, varje gång den specifika kontakten skickar dig något, ser du det på WhatsApp, men det kommer inte att visas på enhetens galleri. Om du får något du vill spara, tryck på det och det kommer att börja ladda ner.


Hur man ser vilken typ av innehåll som tar upp mest utrymme

Låt oss säga att du inte är säker på vilken typ av innehåll som tar upp den största mängden utrymme på din enhet. Det finns ett sätt att ta reda på vad en specifik kontakt skickar dig mer av. För att få reda på, tryck på de tre punkterna igen och välj Data och lagringsanvändning. Vänta några sekunder för att ge alternativet för lagringsanvändning att beräkna hur mycket utrymme filerna tar upp.

När resultaten visas visas välj alternativet för lagringsanvändning, och kontakten som skickar dig mest innehåll kommer att vara den första på listan. Välj den oöverkomliga kontakten och innehållet du skickas är indelat i olika kategorier, t.ex. textmeddelanden, kontakter, platser, foton, klistermärken, GIF-filer och videor.

Om du vill behålla allt du får, men de är bara för stora i storlek, kan du alltid försöka komprimera dem. Genom att skriva komprimera filer i Google Play ser du olika appar som du kan försöka som kan hjälpa ditt WhatsApp-innehåll att ta upp mindre utrymme i din Android-enhet.


Slutsats

Nu är det enklare än någonsin att skicka och ta emot alla typer av mediefiler. Nackdelen med det är att det finns tillfällen då du bara blir för mycket och din inre lagring lider. Hur sparar du utrymme på din Android-enhet? Lämna en kommentar och låt mig veta.