Vad är WiFi 6 och hur det drar nytta av dig

För många WiFi är bara det, Wifi. Du kan inte ens bry sig om vilka nummer som följer så länge du har tillgång till Internet. WiFi har siffror och det senaste numret är 6.

Innan du bara kunde berätta skillnaden mellan WiFis efter nummer som 802.11ac. Nu kommer det bli mycket lättare att berätta skillnaden mellan versioner eftersom de bara kommer att ha en enstaka siffra.

Vad är WiFi 6?

WiFi 6 är snabbare än WiFi du kanske kan kännas som 802.11ac eller WiFi 5. Det är framtiden för WiFi och det syftar till att ge användarna en bättre upplevelse där WiFi har en tendens att sakta ner på grund av den stora användningen som flygplatser.

Vilka är fördelarna med WiFi 6?

Med WiFi 6 kommer du att njuta av snabbare överföringshastigheter, och det gör också att 2, 4 GHz-nätverk körs snabbare. Användare som har en enhet med en WiFi-router, kommer att se en 40% förbättring jämfört med den tidigare WiFi-versionen. WiFi 6 är snabbare och effektivare eftersom det kan göra mer data i samma mängd radiovågor.

WiFi 6-användare kommer också att ha en längre batterilivslängd och behöver inte ladda sina enheter lika mycket. Det kommer också att stödja mer än 255 användare och enheter. WiFi 6 kommer inte ha samma problem som det är föregångare eftersom routrarna inte kommer att begränsas till sändning vid 500 Mbit / s till 1 Gbit / s.

Med den senaste WiFi-versionen kan du använda 10 Gbit / s, och det avstånd som routrarna kan nå är större. WiFi 6 kommer säkert att hjälpa dig spara lite pengar eftersom det inte längre kommer att behöva köpa repeaters eller extenders. Det här är bra nyheter om du har ett företag eftersom fler användare kan komma åt din webbplats utan att sakta ner sakerna.

WiFi 6 kommer också att vara bakåtkompatibel, det här är när en programvara eller maskinvara kan läsa, skriva eller visa äldre format på samma produkt. Det kommer även att komma med OMI (Operation Mode Indication) och OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access).

Om din nuvarande WiFi-anslutning inte låter dig njuta av felfri videostreaming, kommer du gärna att veta att WiFi 6 kommer. Du kan titta på dina favoritvideor / -serier på YouTube eller Netflix utan att missa ett enda slag. Även om du spelar tunga spel.

WiFi 6 hjälper dig också spara tid och pengar med WiFi 6-applikationer. Med dessa WiFi 6-apparater används en modulär pluggterminerad länk topologi, det här är bara en Ethernet-kabel som har en terminering med en enda jackkontakt (jack) och i den andra änden ser du en manplugg.

Varför är detta viktigt? Tja, för att du kan ansluta en kabel från en patchpanel direkt till en trådlös punkt och behöver inte några ytterligare anslutningar i mitten. Med färre anslutningar i mitten desto mer pengar sparar du.

Vad behövs för att använda WiFi 6

Eftersom WiFi 6 är bakåtkompatibel behöver du inte byta ut enheten för att använda den, men det finns något du behöver. Det är absolut nödvändigt att använda rätt kabling om du vill njuta av allt som WiFi 6 har att erbjuda.

Kablar som behöver användas i detta fall är kabel 6A-kablar. Denna typ av kabel är gjord för att hantera datahastigheter som involverar 10GBASE och har en lägre chans att bli skadad av vädret, såsom sommarvärmen. Det kommer också bättre att hantera värmen själv kommer att generera.

Slutsats

Tack vare WiFi 6 behöver du inte ta itu med långsam Internetåtkomst i trånga områden som flygplatser. Det är bara en fråga om tid innan WiFi 6 ligger i ditt område. Ser du fram emot det? Glöm inte att lämna en kommentar för att dela dina idéer med mig.