Vad är en ARF-fil och hur öppnar jag den?

Om du använder Cisco WebEx-konferensprogram kommer du att få en Advanced Recording Format-fil (.ARF) när du hämtar din sparade WebEx Advanced Recording-data. Den här filförlängningen är vad du kommer att få när inspelningarna laddas ner. En av de coolaste funktionerna i detta erbjudande från våra vänner på Cisco är att varje separat fil kan innehålla upp till 24 timmars video!


Filerna som sparas innehåller videon som gjorts under inspelningen tillsammans med en innehållsförteckning, listan över personer som deltog i konferenssamtalet och mycket mer. Om du behöver ladda ner din inspelning och är osäker på var du hittar den, gå till ditt Mitt WebEx-konto. Välj Mina filer och sedan Mina inspelningar. Klicka på Mer och ladda sedan bredvid den korrekta presentationen.

När du är redo att spela upp din konferensinspelning ARF-fil, kan du enkelt använda Cicscos WebEx Network Recording Player på både Apple och Windows-system. ARF-filerna fungerar dock inte med dina YouTube, Google Docs eller Dropbox-konton. För att ladda upp konferensen till en annan webbplats för att dela med andra måste du konvertera den.

Det finns två super enkla - och gratis! - alternativ för att konvertera den här filen. Den första är att använda den fria WebEx Recording Player. Öppna bara din sparade konferens i programvaran. Klicka på Arkiv och sedan Konvertera format och välj din önskade anknytning, till exempel en MP4- eller WMV-fil. Det andra du kan göra är att ladda ner gratis Any Video Converter. Denna lilla bit av fri programvara är extremt kraftfull - och gör ett utmärkt jobb som konverterar många olika typer av filer.

Vilka andra typer av filtillägg ger dig huvudvärk? Behöver du hjälp med att ta reda på vad du ska använda för att spela en viss fil eller hur konvertera den till något annat? Låt oss veta i kommentarerna och vi kommer att göra vad vi kan för att hjälpa!