Vad gör du när du inte kan ansluta till WiFi - Android

Du vet att du har angett rätt lösenord, men av någon anledning har du ingen Internet-åtkomst. Du har modemet på så det kan inte vara det, men protokollet passerar och fortfarande ingenting. När det här problemet dyker upp måste det åtgärdas så snart som möjligt, så du behöver inte fortsätta använda din mobildata.

Det finns olika tips som du kan försöka bli av med problemet en gång för alla. Du kan börja med de enklaste, eftersom du skulle bli förvånad hur många gånger en enkel omstart kan lösa ett problem som det du har att göra med nu.

Det grundläggande

Du har redan kontrollerat om du har modemet på och det är på, men är alternativet WiFi aktiverat på din Android-enhet? Du kan ha stängt av den av någon anledning och glömde att slå på den igen. Kontrollera även om du har ett flygläge aktiverat eftersom det här alternativet också hindrar enheten från att ansluta till WiFi.

För att kontrollera båda dessa alternativ, svep ner från toppen av din bildskärm och kontrollera om WiFi-alternativet är på. Om du inte ser alternativet för flygläge sveper du en gång till och det borde vara där.


Inaktivera energisparläge

Precis som namnet påstår är syftet med energisparläge att spara så mycket ström som möjligt. Den här funktionen brukar stänga av din WiFi eftersom det är känt att tömma batteriet betydligt.

För att stänga av batterisparlägesfunktionen, gå till enhetens inställningar och gå till batteriet. I batteriet kan du se batterisparläge och ultra batterisparläge. Om du har något av dessa två alternativ, välj dem och vrid dem av.


Glöm nätverket och återansluta

Glömma nätverket och återansluta är ett alternativ som har fungerat för mig tidigare. Gå till inställningar, följt av WiFi-alternativet. De trådlösa nätverk som du har lagt till i din telefon kommer att listas.

Du måste trycka och glömma varje nätverk individuellt. När du trycker på var och en av nätverket ser du ett blått glömt alternativ längst ned till höger. Så fort du klickar på det, kommer du inte längre ha tillgång till nätverket.

Följ de steg du tog för att glömma nätverken, men den här gången är det att återansluta. Tryck på det nätverk du har problem med och skriv in lösenordet. Du borde kunna återansluta nu.


Ha på wifi medans du sover

Din enhet kan tappa WiFi-anslutningen eftersom du har alternativet inaktiverat. För att aktivera den här funktionen, gå till Inställningar och sedan WiFi-alternativet. Högst upp till höger om dina listade WiFi-anslutningar, tryck på alternativet Mer.

Om du inte ser Fortsätt WiFi på under sömnalternativet, välj alternativet Avancerat, alternativet ska finnas där. Genom att aktivera denna funktion kommer du alltid att anslutas till det trådlösa nätverket du väljer, men det ökar batteriförbrukningen.


Slutsats

Genom att använda din mobila data kan du fortfarande ansluta till Internet, men tanken på att använda WiFi kan spara mycket mobildata. Missade jag en metod som har fungerat för dig? Dela det med oss ​​i kommentarerna.