Vad gör du när Verktygsfältet inte kommer att döljas i Windows 10

Anledningarna till varför du vill dölja Windows 10-aktivitetsfältet kan variera. Kanske vill du att skärmen ska se minst lite större eller du känner att med aktivitetsfältet synligt, kommer din bildskärm att gå bort äntligen för rostad.

Men vad kan du göra när någon av orsakerna inte kommer att gömma sig oavsett vad du gör? Det finns några metoder du kan försöka se om du kan få aktivitetsfältet att gå bort äntligen. Låt oss börja med grunderna, ska vi?

Kontrollera att du inte har låst upp aktivitetsfältet

Om du alltid har något att göra, är det väldigt lätt att glömma saker du gjorde ett tag tillbaka. Kanske låste du aktivitetsfältet av någon anledning genom att gå till Inställningar och glömde det helt. För att kontrollera om det är orsaken, högerklicka på ett tomt utrymme på aktivitetsfältet och klicka på Aktivitetsfältets inställningar.

Se till att Lås Aktivitetsfältet inte slås på. Alternativet som du måste aktivera är den som ligger under det som säger att Dölj automatiskt aktivitetsfältet i skrivbordsläge. Om du använder en Windows 10-surfplatta, aktivera det alternativ som kommer att gömma aktivitetsfältet i tablettläge.

Se också till att markören inte röra på aktivitetsfältet, annars kommer det inte att vara borta. I vissa fall klickar du på en tom som kan göra aktivitetsfältet gömt.

Dölj aktivitetsfältet genom att starta Utforskerprocessen igen

Ett snabbt sätt att öppna uppgiftshanteraren är att trycka på Ctrl + Shift + Esc. Den ska öppnas i fliken Processer och med alla detaljer, men om du bara ser det grundläggande gränssnittet, klicka på alternativet mer detaljer längst ned till vänster.

Bläddra hela vägen tills du stöter på Utforskaren i Utforskaren. Högerklicka på alternativet och välj Starta om.

Stäng och starta om Explorer från kommandoraden

Öppna Kommandotolken genom att trycka på Windows och R-tangenterna. När körfältet visas, skriv cmd och tryck på enter. När kommandoraden visas, skriv taskkill / im explorer explorer.exe / f. I den nya linjetypen explorer> avsluta och tryck enter.

Kontrollera att Dolda Apps inte har en anmälan

Om en app som är synlig från aktivitetsfältet har en anmälan, blir det lätt att se. Men du kan få appar som bara är synliga efter att du klickat på den lilla pilen på aktivitetsfältet. För att förhindra att detta händer i framtiden, gå till inställningar för att göra några ändringar.

Gå till Inställningar Aktivitetsfältet Rulla ned tills du ser anmälningsområdet. Klicka på alternativet som anger Välj vilka ikoner som visas på aktivitetsfältet och välj på alternativet som säger: Visa alltid alla ikoner i meddelandefältet.

På det sättet kommer du alltid att kunna se när en app har en anmälan som du behöver adressera. Om du tycker att det är vad som förhindrar att aktivitetsfältet gömmer sig, klicka på appen med meddelandet.

Du vill bara ha viktiga appar i meddelandefältet och inte en viss app. I så fall kan du alltid stänga av meddelanden för den appen och kontrollera om det finns något nytt med det när du behöver använda det.

Om du vill inaktivera meddelanden för en viss app går du till Inställningar, följt av system. Meddelandet och åtgärderna är det andra alternativet till vänster. Hitta och stäng av appen vars meddelanden du vill göra försvinner.

Slutsats

När aktivitetsfältet är synligt kan du få åtkomst till vissa appar snabbare, men i slutändan handlar det om personalisering. Nu vet du vad du kan göra om Aktivitetsfältet vägrar att gömma sig. Varför gillar du att gömma aktivitetsfältet?