Vad gör du om du glömt iPhone eller iPad lösenord

Oavsett om du har glömt lösenordet eller PIN-koden till din Apple iPhone eller iPad eller på något sätt har ett lås uppstått i mitten av skärmen och du inte kan komma över det måste du återställa och återställa enheten. Följ dessa steg för att få din iOS-enhet att fungera igen.

Obs! Med den här processen raderas alla data från din iOS-enhet. Du kanske kan synkronisera de flesta data tillbaka när du har återställt det. Du kan utföra dessa steg med en dator med iTunes installerad, även om du inte har synkroniserat enheten med datorn tidigare.

  1. Anslut din iPhone eller iPad till vilken dator som helst som har installerats iTunes.
  2. Utför dessa steg beroende på vilken enhet du äger:
    • iPhone 8 och senare: Tryck snabbt och släpp " Volym upp ", " Volym ner ", tryck sedan och håll ner " Power / Side " -knappen.
    • iPhone 7: Tryck och håll ner "Power / Side" och " Volume Down " -knapparna.
    • Apparater som är äldre än iPhone 7: Håll knapparna " Hem " och " Sömn / Vakna " intryckt tills du ser att återställningsskärmen visas.
  3. iTunes ska tillhandahålla ett meddelande om att enheten är ansluten i återställningsläge. Välj alternativet " Återställ ".

När processen är klar ska din iPhone eller iPad vara tillgänglig igen utan att behöva ett lösenord.


FAQ

Kan jag på något sätt utföra dessa steg utan en dator?

En dator med iTunes installerad behövs för att utföra en återställning. Du kan använda en väns dator eller ta den till en auktoriserad Apple-återförsäljare i närheten av dig om du inte har tillgång till en dator med iTunes.