Vad är push och hämta e-post och hur de fungerar

När du tänker på e-post kan du tro att det bara finns ett sätt att få dem. Du registrerar dig för ditt konto och väntar på att dina e-postmeddelanden kommer till dig. Visste du att det finns två sätt att få dina e-postmeddelanden?

Du kan antingen välja att hämta eller hämta e-postmeddelanden. En metod gör att enheten kan kontrollera dina e-postmeddelanden medan den andra skickar nya e-postmeddelanden automatiskt. Du får dina e-postmeddelanden oavsett vilken metod du väljer, du kommer fortfarande få dina e-postmeddelanden, men en metod kommer att se till att du får dina e-postmeddelanden så snart som möjligt.

Vad sköter e-postmeddelanden?

Push Emails (IMAP) ger dig ett permanent e-postsystem. Det innebär att den nya e-posten drivs, eftersom den gör det från postservern till e-postanvändaren, det vill säga att den behöver en fjärransluten server, så din enhet vet när nytt mail har kommit fram.

Med det här systemet behöver du bara vänta med att få den nya e-postmeddelandet. I Android använder Gmail till exempel Google Cloud Messaging för att få dina e-postmeddelanden levererade till dig.

Om du vill använda Push notifications, kom ihåg att gå med IMAP Email-protokollet. Ju äldre din enhet är desto mindre sannolikt är det att stödja push-e-post.


Vad hämtar e-postmeddelanden?

Med Hämta e-post (POP3) sparas dina e-postmeddelanden i servern tills kunden frågar efter det. Din e-post kommer inte att finnas på servern länge sedan kunden brukar be om det efter några minuter. Tidsramen är ofta cirka fem till 15 minuter, men det finns tider när det kan vara några timmar.

Nackdelen att hämta e-postmeddelanden är att det verkligen kan tömma enhetens batteri, till skillnad från Push Emails som bara fungerar när nytt mail kommer in. Hämta e-postmeddelanden kanske inte är lika nya och säkert, det är ännu långsammare än push-e-postmeddelanden, men du kan satsa att det är lättare att arbeta med och mer tillförlitligt.

Hämta e-post är inte ett bra val för dig om du förväntar dig en viktig e-postadress. Varför? Eftersom den viktiga e-posten kunde levereras mer än tio minuter efter det att den skickades.


Slutsats

Push-metoden är lättare än den andra, men bara för att det är lättare betyder det inte att alla ska använda den. När du ställer in din e-post kan du ha möjlighet att använda hämta e-post, men bli inte förvånad om du inte ser det här alternativet eftersom de flesta e-posttjänster använder Push som standard. Vilken metod föredrar du?